Sterke prijsstijging Poolse komkommers

Aanhoudend koud weer en regen in Polen hebben volgens analisten van het EastFruit-project het aanbod van komkommers op de markt aanzienlijk verminderd. Er worden slechts beperkte hoeveelheden kaskomkommers verkocht en vollegrondkomkommers zijn bijna van de markt verdwenen.

Ook meldden marktdeelnemers een verdere, seizoensgebonden vermindering van het kasvolume. Onder de huidige omstandigheden hebben handelaren de gelegenheid gehad om de prijzen te verhogen, en tegen het einde van de week hebben ze komkommers verkocht voor € 0,86 - 1,02 / kg, gemiddeld 30% meer dan aan het einde van vorige week.

Marktanalisten zeggen dat een dergelijke snelle prijsstijging gerelateerd is aan een grote vraag. Tegelijkertijd blijft de komkommerteelt uit lokale kassen achter vanwege het koele weer dat sinds begin oktober in het land aanhoudt.

Ondanks de prijsstijgingen zijn Poolse komkommers nog steeds gemiddeld 14% goedkoper zijn dan in dezelfde periode vorig jaar. Over de verdere ontwikkeling van de situatie wordt gezegd dat het allemaal neerkomt op de weersomstandigheden, omdat dit de belangrijkste factor is achter de veranderingen in het volume dat op de markt wordt aangeboden.

Bron: fruit-inform.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven