Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Bananenbladeren als alternatief voor plastic

De innovatieve Indiase technologie Banana Leaf Preservation is een duurzame oplossing voor het wereldwijde probleem van wegwerpplastic. De technologie bestaat uit een milieuvriendelijke manier om bladeren te prepareren zodat deze lang bruikbaar blijven zonder dat er chemicaliën hoeven te worden toegepast. In de natuur vergaan bladeren snel maar dankzij deze techniek worden de fysieke eigenschappen van de plant versterkt waardoor een biologisch afbreekbaar alternatief voor papier of plastic ontstaat.

De Banana Leaf Preservation Technology ontving al meer dan zeven internationale en twee landelijke onderscheidingen, waaronder de prestigieuze International Environmental Award, International Green Technology Award en Technology for the Future Award.

Volgens vegconomist.com/society is het bedrijf erin geslaagd de levensduur, rekbaarheid en vervormbaarheid van de bananenbladeren te verbeteren, waardoor zij bestand zijn tegen extreme temperaturen,  meer gewicht kunnen dragen en tot drie jaar lang meegaan.

De technologie werd ontwikkeld door Tenith Adtihyaa, een jonge Indiase wetenschapper, die het product ook op de markt heeft gebracht. Momenteel is hij werkzaam als directeur van een netwerk genaamd Altruu, dat zich bezighoudt met belangrijke wereldwijde kwesties. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven