Peruaanse asperge-exporteur opent kantoor in Spanje

Lionel Arce, algemeen directeur van Complejo Agroindustrial Beta,  Peruaanse exporteur van asperges, heeft laten weten dat de ze van plan is om een handelskantoor te openen in het Spaanse Valencia, in samenwerking met Hermanos Jiménez, waarmee het bedrijf al meer dan twintig jaar werkt. "We zullen onze productlijnen gaan afzetten in het zuiden van Europa: Italië, Spanje en Frankrijk. We hebben handelspartners in Italië en Spanje, maar willen onze groei in zijn geheel vanuit dit kantoor beheren".

Arce noemt dat het bedrijf interesse heeft voor de Peruaanse regio's Majes, Tacna en Moquegua, die vrij zijn van fruitvlieg. Ze zijn hier begonnen met tests. "We voeren tests uit in de omgeving van Majes voor de teelt van kersen. We zijn inmiddels anderhalf jaar bezig met de eerste tests, maar we moeten ook kijken naar vervangende regio's voor de aspergeteelt'.

Met betrekking tot de internalisering van het bedrijf stelde Arce: "Ik kijk met verwachting naar Marokko, omdat het een vroeg Europa is. Er zijn veel overeenkomsten met Peru. Mexico is altijd al erg interessant; het land heeft een licht naar binnen gericht beleid, maar is zeer complementair".

Met betrekking tot de investeringen van het bedrijf op korte termijn vertelt Arce: "We hebben een nieuw project, in een nabij Nasca gelegen gebied. Het gaat om een areaal van 450 hectare, met de mogelijkheid tot uitbreiding. Daar willen we voornamelijk met blauwe bessen gaan werken, en daarnaast zullen we ook enkele tests met kersen uitvoeren. We verwachten dat dat het volgende product is dat veel gekocht zal worden door consumenten. We zullen ongeveer 60.000 dollar (€54.602) per hectare investeren. In totaal gaat het om zo'n 25 mln dollar (€22,8 mln)".

Arce ging ook in op de plannen van Complejo Agroindustrial Beta voor zijn productaanbod. "We hebben ons gepositioneerd als het grootste bedrijf in diepgevroren asperges van het land met een areaal van zo'n 2.600 hectare. Deze positie zal versterkt worden met de opening van de derde tunnel in Jayanca. Met deze tunnel kunnen we ook gaan inzetten op andere diepvriesproducten, zoals avocado, blauwe bes en mango".

Met betrekking tot de strategie van het bedrijf voor blauwe bessen en avocado stelde Arce: "We hebben blauwe bessen in het noorden, in Jayanca, en in het zuiden, in Ica, waar we 300 hectare hebben. Volgend jaar zouden we een opbrengst van een areaal van 1.000 hectare moeten kunnen exporteren. In avocado zijn we niet de grootste exporteurs, maar we hebben een areaal van bijna 800 hectare".

"Wat betreft de politieke crisis hebben we er behoefte aan dat de wet ter bevordering van de landbouw wordt aangenomen. Dat is iets wat de hele sector nodig heeft. We kunnen geen investeringsplannen voor 2021 maken zonder een duidelijk scenario te hebben", aldus Arce.

Bron: elcomercio.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven