Paul van Groningen (Green Food Iberica):

"Spaanse kaki-oogst meer dan verdubbeld ten opzichte van afgelopen twee jaar"

Tholen - Spaanse kakitelers stevenen af op een seizoen met recordvolumes. "De recente overstromingen van de orkaan Dana leken even roet in de prognoses te gooien, maar nu we na enkele weken de balans op maken lijkt de kaki-oogst niet zwaar beïnvloed en blijven de volumeverwachtingen overeind", vertelt Paul van Groningen van Green Food Iberica dat de inkoop verzorgt van het Spaanse assortiment voor de Scandinavische moederorganisatie en daarnaast groenten en fruit door heel Spanje inkoopt voor andere afnemers in Noordwest-Europa.

De kaki-oogst in Spanje zal naar verwachting uitkomen op zo'n 650.000 ton. Aanzienlijk meer dan de 300.000 ton in 2018 als gevolg van de vorst- en hagelschade en de oogst van 275.000 ton in 2017. "We verwachten dit seizoen wel kaki's van goede kwaliteit met een mooi uiterlijk en een middelgrote sortering. Op dit moment zorgen de hoge temperaturen in Valencia ervoor dat de kaki's niet naar wens rijpen, maar als de nachten in oktober kouder worden, zal dat naar verwachting helpen de kleuring te bevorderen", vertelt Paul.

Vanaf mei dit jaar heeft Green Food Iberica een collega gestationeerd tussen de citrus- en kakitelers in Valencia. "Hierdoor hebben we optimale controle over de keten, wat belangrijk is om te beschikken over een continue aanvoer van kwalitatief hoogwaardig en duurzaam geteeld fruit", aldus Paul.

Green Food Iberica is standhouder op de Fruit Attraction in Madrid: Hal 8, 8B08.

Voor meer informatie:
Paul van Groningen
GreenFood Iberica
C/Avda.Catalunya,
33-35 I 17253 Mont-ras (Girona)
Catalonia-Spain
Tel: +34 972 667 216
paul@greenfoodiberica.es
www.greenfoodiberica.es


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven