Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel aardappelen op de markt, Italiaanse Selenella blijft in trek

De prijs van aardappelen die op 3 oktober op de markt van Padova werd genoteerd ligt tussen de €0,28 en €0,90. Ook op andere markten in Noord-Italië zijn de prijzen vergelijkbaar.

Duitse aardappelen

"De aardappelen die het minst kosten, zijn die uit Duitsland, ongeveer €0,28 tot €0,32. We houden het erop dat dit nodig is voor degene die niet de behoefte hebben aan een zogeheten eerste keus gewas. Zij laten zich niet beïnvloeden door de oorsprong en richten zich vooral op de prijs", zegt een groothandelaar.

Franse aardappelen

Aan de andere kant worden de hoogste prijzen geregistreerd voor Italiaanse aardappelen met Beschermde Oorsprongs Benaming, zoals Primura. "Zelfs een rood Frans aardappelras heeft hoge prijzen, vooral die van een kleine maat. In dit geval gaat de regel niet op dat de grote aardappelen een hogere prijs hebben. De kleine aardappelen zijn juist in trek omdat deze geschikt is voor een bereiding met schil."

Selenella, de meeste bekende Italiaanse aardappel

Dan zijn er de aardappelen uit Nederland. De Nederlandse oogst lijkt niet erg overvloedig en de prijs ligt rond de €0,40.

Nederlandse aardappelen

De Italiaanse Selenella aardappel is nog altijd erg gewild en de prijzen zijn goed.

"Het moment is goed omdat de prijzen een winstmarge voor de gehele toeleveringsketen mogelijk maken. Het zou voor alle aardappelen hetzelfde moeten zijn, maar helaas gebeurt dit niet vaak", concludeert de groothandelaar.

Publicatiedatum: