Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Via de app worden 'Magic boxen' van Coop verkrijgbaar

Coop sluit zich aan bij anti-verspillingsapp Too Good To Go

De supermarktorganisatie Coop sluit vrijwel alle ruim 300 winkels aan bij Too Good To Go. Dat betekent dat alle winkels de komende tijd aan het aanbod van de anti-verspillingsapp worden toegevoegd.

Magic boxen
Elk jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Maarten Ebben, Directeur Winkeloperatie bij Coop geeft aan: “Er is tijd, moeite en liefde gestoken in de producten. Bij vrijwel alle Coop-winkels zijn daarom binnenkort voordelige boodschappenpakketten verkrijgbaar via Too Good To Go. Zogenaamde ‘Magic boxen’ vol producten rond de uiterste houdbaarheidsdatum, die mogelijk anders na sluitingstijd in de container zouden belanden.”

Too Good To Go 
Too Good To Go zet zich in om nog perfect eetbare producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak. Joost Rietveld, Managing Director bij Too Good To Go Nederland: “We zijn trots dat we samen met Coop de strijd aangaan tegen voedselverspilling. Elke Magic Box die aan het einde van de dag gered wordt van de vuilnisbak, zien we als winst voor het milieu.”

De app is afgelopen maanden met succes door negen Coop-winkels getest. Er blijkt veel vraag naar de pakketten te zijn en er wordt enthousiast gereageerd op de (wisselende) inhoud. Maarten Ebben concludeert: “Deze samenwerking met Too Good To Go is weer een mooie stap, waarmee we willen laten zien: samen maak je ‘t verschil.”

Bron: Coop 

Publicatiedatum: