Kris Berckmans, groothandel Bevra

“De aanvoer en kwaliteit van wintergroenten is momenteel tiptop in orde”

Tholen – “Vanwege het koude weer is de vraag naar wintergroenten flink toegenomen. Er is veel meer vraag naar prei en kool dan naar de typische zomergroenten. De aanvoer van de wintergroenten is kwaliteitsvol dit jaar”, vertelt Kris Berckmans van Bevra. De groothandel heeft in zijn assortiment een uitgebreid gamma van groenten. “We bieden enkel groenten aan, omdat groententeelt in onze natuur zit. Fruit leveren we enkel op bestelling, maar dat is zeer miniem. We vinden het belangrijk om de focus te houden op dingen waar we goed in zijn en ervaring in hebben.”


David, Marc en Kris Berckmans

Samen met zijn vader Marc Berckmans zetten Kris en zijn broer David hun schouders onder de dagelijkse werkzaamheden van de groothandel. “Ik ben de vierde generatie in de groenten, de vorige generaties waren allemaal groentetelers. Mijn vader en moeder zijn in 1991 met groothandel begonnen”, aldus Kris. “We zitten sinds 3 jaar in een nieuwe loods van 800 vierkante meter en zijn sinds enkele jaren IFS gecertificeerd. Voorheen deden we alle werkzaamheden op 150 vierkante meter. Nu hebben we tenminste de ruimte om al ons werk zo goed mogelijk te doen en al onze bestellingen just-in-time te leveren.”

"Onze producten kopen we in via de veilingen, maar ook rechtstreeks bij de telers zowel in binnen als buitenland. Zelf telen we niet. Onze klanten zijn grootwarenhuizen en horecaspeciaalzaken in de Benelux. Het transport naar de klanten hebben we zelf in beheer, dit natuurlijk met temperatuurregistratie", besluit Kris. 

Voor meer informatie:
Kris Berckmans
Bevra
Beersbrugstraat 72
1602 Vlezenbeek
+32 497 54 84 80
info@bevra.be 
www.bevra.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven