Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
KCB organiseerde gisteren de landelijke keurafstemming hardfruit

"Mag deze nou wel of niet mee in klasse I?"

Het KCB ziet dit jaar meer zonnebrand-, wind- en hagelschade. Opstaande verruwing bij peer is een aandachtspunt. Dit kwam naar voren tijdens de landelijke keurafstemming hardfruit van het KCB die gistermiddag plaatsvond bij FruitMasters in Geldermalsen, zo meldt de NFO.

Zeker 70 belangstellenden liepen langs de tientallen kwaliteitsmonsters met de ondergrenzen van Klasse I, II en niet indeelbaar. Onder hen kwaliteitsmedewerkers van diverse afzetorganisaties, handelshuizen en particuliere pakstations, en leerlingen van Helicon Geldermalsen. De monsters werden uitvoerig bekeken, gekeurd en gefotografeerd.

Voor menigeen verscheen er een nieuw KCB-gezicht, want de jaarlijkse bijeenkomst wordt vanaf heden geleid door Hayo Andreae, die al sinds 2007 bij het bedrijf werkt. Hij is de opvolger van Fred Jacobs. Hij schrijft tegenwoordig ook de KCB-columns in Fruitteelt.
Andreae vertelt: “Bij appel zien we ook dat met de hoge temperaturen en warme nachten, de vruchten moeilijk op kleur willen komen.”

Bij peer wordt meer verruwing verwacht en de storm begin augustus in Noord-Holland heeft voor veel schade gezorgd. Andere extra aandachtspunten dit jaar zijn butsen bij appel, vooral in combinatie met consumentenverpakkingen. Ook schade door vogels neemt toe. Qua insectenschade noemt Andreae geen opvallende zaken dit jaar. 

Bron: NFO 

Publicatiedatum: