Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Teelt moderne druivenrassen heeft potentie in India"

India biedt mogelijkheden voor de teelt van nieuwe, beschermde druivenrassen. Volgens een exporteur zou dit enorme kansen kunnen scheppen voor de Indiase druivensector. Er zijn al meerdere veredelaars benaderd aangezien het klimaat in het land zeer gunstig is voor de teelt van bepaalde rassen. 

Het duurt nog meer dan een maand totdat de eerste druiven in India geplukt worden maar telers en exporteurs zijn al nu volop bezig met de voorbereidingen voor het seizoen. Volgens Amit Kalya, eigenaar van Kalya Exports, belooft het een interessant seizoen te worden. "We hopen half december te kunnen starten met de oogst die tot eind maart zal duren. We hebben te maken gehad met zware regenval in druiventeeltgebieden in Sangali en Pune. Een aantal boomgaarden heeft hier schade van ondervonden met als gevolg dat de eerste druiven, waarvan we doorgaans een goede aanvoer hebben, de markt later zullen bereiken."

De hevige neerslag heeft ook enige schade aan de druiven aangericht maar daar staat tegenover dat het areaal is gegroeid. Kayla verwacht dan ook dat dit de verliezen zal compenseren: "We rekenen op een oogst die vergelijkbaar is met vorig seizoen. Dit jaar zijn er veel nieuwe boomgaarden bijgekomen maar zijn sommige gebieden door zware regenval getroffen. De kwaliteit van Indiase druiven is steeds consistenter met aanvaardbare MRL's en ook de teeltmethoden worden steeds geavanceerder. Daarnaast is het afzetvenster ten opzichte van de internationale markt erg gunstig. We verwachten dan ook dat de vraag sterker zal zijn dan voorgaande seizoenen." 

Kayla ziet de mogelijkheden van nieuwe beschermde rassen als de  volgende stap voor de Indiase druivensector. "De Indiase druivenproductie bestaat momenteel hoofdzakelijk uit pitloze witte Thompson-druiven. India biedt echter een enorm potentieel voor beschermde rassen vanwege het gunstige klimaat in het land, de goede bodem, beschikbaarheid van water en de groeiende expertise op tuinbouwgebied. We beschouwen het als een grote kans voor de Indiase sector om naast vertrouwde druivenrassen ook andere rassen te gaan telen."

Als exporteur heeft Kayla al geprobeerd om deze rassen naar India te krijgen. "Kayla Exports heeft al contact gehad met sommige veredelaars en hen uitgenodigd om naar India te komen om de mogelijkheden te bespreken. We zouden echter graag met nog meer veredelaars uit het buitenland in contact komen om nieuwe beschermde rassen in de Indiase druivensector te introduceren."

Voorlopig richt Kayla Exports zich op de export van druiven naar haar voornaamste markten: "Europa en het Verenigd Koninkrijk zijn belangrijke markten voor ons maar we richten ons dit seizoen ook op Canada, China, Rusland, MaleisiĆ« en Thailand. We beschikken zowel over eigen, als gedeelde, pakstations en koelhuizen in Nashik, Narayangaon en Indapur, die elk gespecialiseerd zijn in het verpakken van fruit voor specifieke internationale markten," zegt Kalya tot slot. 

 

Voor meer informatie:
Amit Kalya
Kalya Exports
Tel: +91 98906 73321
Email: amit@kalyaexports.com  
www.kalyaexports.com 

Publicatiedatum: