Lima grootste regio in mandarijnteelt

De regio Lima is met 57,9% van de nationale productie officieel de grootste productieregio van mandarijnen van Peru, aldus een rapport van de Office of Economic and Statistical Studies van het ministerie van Landbouw. 

Volgens het rapport is de productie van het fruit in de regio met 7,2% gestegen ten opzichte van vorig jaar dankzij toename van het beplante areaal. Andere grote producenten zijn de provincies Huaral en Cañete, die samen goed zijn voor 110.000 ton fruit. De belangrijkste exportrassen zijn Satsuma Okitsu, Satsuma Owari, Malváceo en Murcot. 

Het verslag benadrukte dat de snelle groei van de mandarijnexport mede te danken is aan de bijdrage van het regionale bestuur van Lima. Zijn Directorate of Agrictulture startte verschillende projecten om de capaciteiten van telers te versterken, samenwerkingen te stimuleren en de teeltmethoden te moderniseren. 

Bron: Agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.