Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vincent Guérin, ANPP:

"Beperkt aanbod Franse peren maar wel goede kwaliteit"

Half juli kwamen de eerste Franse peren van het ras Guyot op de markt. "Voor de vroege rassen zoals Guyot en William is de oogst alweer achter de rug. Nu komen de Conference-peren er weer aan. We ronden de pluk momenteel af," vertelt Vincent Guérin van ANPP. 

Het weer heeft dit jaar gevolgen gehad voor de beschikbaarheid van peren maar tevens gezorgd voor een uitmuntende kwaliteit. "We hebben de meeste schade geleden als gevolg van de slechte weersomstandigheden tijdens de bloeiperiode, waarbij sommige teeltgebieden getroffen werden door vorst. De hete, droge zomer heeft echter een gunstig effect op de kwaliteit van de peren gehad. De smaak is dit jaar uitmuntend dankzij het hoge suikergehalte."

Anderzijds zijn de aantallen wel beperkt, aangezien we dit seizoen 115.000 ton peren in Frankrijk verwachten te oogsten, wat 14% minder is dan vorig seizoen. We hopen dat dit gunstig zal zijn voor de prijzen omdat ook in andere delen van Europa de oogst kleiner uitvalt. Zo was de oogst Abate-peren in Italië zeer laag, waardoor Frankrijk ook minder peren zal importeren. We rekenen dan ook op een goede markt," aldus Vincent. 

De vraag is momenteel vrij zwak. "De markt is goed in balans. De vraag is laag en in overeenstemming met het aanbod. De oogst van de rassen Guyot en William is prima verlopen, dus we verwachten goede resultaten. De afgelopen dagen is de vraag naar peren echter weer wat aangetrokken en ook dat is gunstig voor de markt."

Voor meer informatie:

Vincent Guérin
Association Nationale Pommes Poires
7 rue Biscornet - 75012 PARIS
Phone: +33 (0) 1 53 10 27 80
Fax: +33 (0)1 53 10 27 88
v.guerin@pommespoires.fr    
contact@lapomme.org  
www.lapomme.org    

Publicatiedatum: