Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Versafdelingen trekken klanten naar supermarkten

Lidl verandert directie in Zwitserland
Lidl heeft in Zwitserland Alessandro Wolf benoemd tot de nieuwe directeur voor vastgoed. Wolf zal per 1 oktober in zijn nieuwe functie van start gaan. Eerder was hij bij de Zwitserse tak van Lidl werkzaam als chief operating officer. Al met al heeft hij ruim 10 jaar ervaring in meerdere topfuncties. De nieuwe COO wordt Christian Steimle. Steimle begon in het Zwitserse kanton Thurgau zijn carrière bij Lidl als regio-manager. In de jaren daarna vervulde hij onder andere de rol van sales manager.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Waitrose-directeur stapt op
Rob Collins, de directeur van de Britse supermarktketen Waitrose, stapt volgend jaar na een carrière van 26 jaar op. Per februari 2020 wordt de directie georganiseerd van de supermarktgroep, die onderdeel is van de John Lewis Partnership. Zo zal er sprake zijn van een enkel directieteam, zonder dat er nog verschillende afdelingen zijn voor Waitrose of andere winkelketens onder John Lewis.
Bron: reuters.com 

Litouwen: Maxima Grupė heeft like-for-like-omzetgroei van 3,8%
De Litouwse retailer Maxima Grupė had in het eerste halfjaar een toename in like-for-like-omzet van 3,8%. De totale omzet steeg met 23,9% tot €1,9mld, wat met name kwam door de uitbreidingen in Polen en de overname van de supermarktketen Stokrotka. De omzet in de Poolse sector stond op €424mln. In de Baltische staten had de retailgroep een omzetgroei van 4,6%, mede door een aantal uitbreidingen in Letland. In Letland steeg de omzet dan ook met 8,2%. Maxima is in dit land nu een marktleider geworden met een marktaandeel van 25%.
Bron: esmmagazine.com 

Singapore: Honestbee krijgt uitstel van betaling
De in financieel zwaar weer verkerende thuisbezorger Honestbee heeft een uitstel van betaling van vier maanden gekregen van het hooggerechtshof van Singapore. Hoewel dit twee maanden minder is dan de periode voor faillissementsbescherming die het bedrijf eigenlijk had willen hebben, geeft dit desalniettemin ruimte voor Honestbee om zich te reorganiseren. Het bedrijf had met het einde van juni een schuld van ongeveer US$236mln (€216,0mln). Daarbovenop komt een schuld van $210mln (€192,2mln) aan zo'n 1.800 obligatiehouders. 80% van de schuld van Honestbee is aan de investeerder Brian Koo. Koo stapte in medio september op als voorzitter van de raad van bestuur van Honestbee. Hij staat vooralsnog achter de plannen voor reorganisatie en schuldsanering.
Bron: insideretail.asia 

Zwitserland: Migros verkoopt winkelketen aan Swiss E-Mobility Group
Swiss E-Mobility Group heeft onlangs de winkelketen M-Way AG overgenomen van Migros. M-Way AG is een retailketen die specifiek is gericht op e-bikes. Volgens Swiss E-Mobility Group leidt de overname tot een sterk bedrijf op het gebied van elektronische fietsen, met alle mogelijkheden voor ontwikkeling, productie en retail. De overname is onderdeel van de strategie van Swiss E-Mobility Group om zijn marktpositie in Zwitserland te versterken en om vervolgens uit te breiden in Oostenrijk en Duitsland.
Bron: bike-eu.com 

VK: Tesco-CEO neemt ontslag
De CEO van Tesco, Dave Lewis, heeft onverwachts zijn vertrek aangekondigd. Lewis was vijf jaar actief aan het roer van de Britse supermarktketen. Hij gaf aan dat het hem is gelukt om een reorganisatieplan door te voeren, nadat het bedrijf in 2014 werd getroffen door een boekhoudschandaal. en dat hij met geheven hoofd het bedrijf verlaat. Dave Lewis zal in de zomer van volgend jaar worden opgevolgd door Ken Murphy, die eerder actief was als commercieel directeur bij het Amerikaanse bedrijf Walgreens Boots Alliance. Volgens Lewis verlaat hij Tesco uit persoonlijke redenen. "Ik ben van mening dat de functie voor CEO tijdelijk moet zijn en dat het voor mij nu het juiste moment is om het stokje door te geven", aldus Lewis. 
Bron: theguardian.com 

Brazilië: Carrefour neemt aandeel in fintech-bedrijf
De Braziliaanse tak van Carrefour is van plan om een aandeel van 49% te nemen in het Braziliaanse financiële tech-bedrijf Ewally Tecnologia e Serviços S.A. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt. Carrefour wil het bedrijf gebruiken voor het opzetten van digitale rekeningen voor zijn klanten. Dit betreffen klanten die nu nog geen toegang hebben tot de creditcard-mogelijkheden van Carrefour. De overeenkomst voor de overname van het aandeel stelt dat Carrefour met drie jaar tijd Ewally geheel over mag nemen.
Bron: reuters.com 

VS: versafdelingen trekken klanten naar supermarkten
Versafdelingen zoals voor vlees, broodproducten of groenten en fruit spelen een sleutelrol voor supermarkten om klanten aan te trekken. Dit blijkt uit een recent rapport van Nielsen. De best presterende retailers op het gebied van versproducten genereren met deze productcategorie 43% van hun totale omzet. De afdeling voor zeevruchten zorgt gemiddeld voor 5% omzetgroei, terwijl de afdeling voor delicatessen 4,9% meer omzet geeft. Eigen bakkerijen zorgen voor 4,2% meer omzet. Online consumenten geven gemiddeld 1,5% meer uit aan versproducten in winkels dan de gemiddelde consument.
Bron: grocerydive.com 

VS: United Natural Foods meldt resultaten vierde kwartaal
United Natural Foods, Inc. (UNFI) heeft zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal bekend gemaakt. In de periode tot 3 augustus 2019 werd een netto omzet behaald van $6,41mld (€5,49mld). Als de bijdrage van SuperValu en de extra week in het kwartaal buiten beschouwing worden gelaten, zou dit een toename zijn geweest van 2,8%. De netto winst stond op $18,9mln (€17,3mln). UNFI wist zijn uitstaande schuld sinds het einde van het derde kwartaal te verminderen met $166mln (€152,0mln). Sinds het einde van het eerste kwartaal is er voor $353mln (€323,1mln) aan schulden afgelost.
Bron: prnewswire.com 

VS: Giant Eagle sluit zich aan bij retailnetwerk van InComm Healthcare
InComm, dat is gespecialiseerd in betalingstechnologieën, werkt samen met de supermarktketen Giant Eagle. Specifiek heeft het partnerschap betrekking op het OTC-netwerk van Incomm Healthcare. Dit is een zorgverzekering in combinatie met een kortingsplan voor consumenten. Klanten met een OTC Network-kaart kunnen in aanmerking komen voor kortingen op gezonde producten bij Giant Eagle-vestigingen in onder andere Pennsylvania, Ohio, Maryland en Indiana. Bij het OTC Network van Incomm Healthcare zijn zo'n 5 miljoen Amerikanen aangesloten.
Bron: prnewswire.com 

VS: Niet-conventionele supermarktkanalen populairder in steden
Uit het rapport "The Urban Grocery Shopper" van het marktonderzoeksbedrijf Acosta blijkt dat niet-conventionele supermarktkanalen zoals thuisbezorging en afhaaldiensten steeds populairder worden voor consumenten in stadsgebieden. Deze trend verschilt fors van het consumentengedrag onder inwoners van voorsteden of op het platteland. "Voor consumenten in stadscentra is een drukke winkel vaak eerder de norm dan de uitzondering. Winkelgemak vormt daardoor voor deze consumenten een grotere prioriteit", zegt Colin Stewart van Acosta. "Zodoende zijn consumenten in steden meer geneigd om hun boodschappen aan huis te laten leveren, om gebruik te maken van kleine buurtwinkels of om uit eten te gaan." De inwoners van de 50 meest dichtbevolkte steden van de VS vormen bijna 16% van de totale Amerikaanse bevolking. De mate van groei in steden is groter dan bij voorsteden of plattelandsgebieden. Hierdoor zijn consumenten in steden een bevolkingsgroep geworden met steeds meer invloed.
Bron: acosta.com 

VS: Save Mart-producten bezorgd door DoorDash
De in Californië gevestigde buurtwinkelketen Save Mart gaat zijn meest populaire producten aanbieden via de thuisbezorger DoorDash. De bezorgdienst is beschikbaar in onder andere de omgevingen van Sacramento, Stockton en Modesto en zal in de komende maanden worden uitgebreid naar Central Valley, Bay Area en Reno. De producten die op deze manier worden geleverd zijn onder andere warme producten zoals gebraden kip en to-go-producten zoals salades en sandwiches. De service kan dagelijks worden gebruikt vanaf half elf 's ochtends tot half acht 's avonds.
Bron: savemart.com 

VS: Amazon opent eigen supermarkten
Amazon is naar verluid van plan om in de VS eigen supermarkten te openen, die niet onder de paraplu vallen van zijn dochteronderneming Whole Foods Market. Volgens de Wall Street Journal wil Amazon de eerste vestigingen van zijn eigen supermarktketen openen in Los Angeles, Chicago en Philadelphia. Anonieme bronnen geven aan dat er meer dan 12 lease-contracten in de omgeving van Los Angeles zouden zijn afgesloten, voor locaties die met het einde van dit jaar al actief kunnen zijn als supermarkt. Ook zou Amazon voor dit plan zijn ogen hebben gericht op New York, New Jersey en Connecticut. De winkelruimtes die Amazon zou willen gebruiken, zouden volgens de bronnen variëren in omvang van 1.850 vierkante meter tot 3.700 vierkante meter.
Bron: supermarketnews.com 

Publicatiedatum: