Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rudi Coosemans, Coosemans import/export

“Ondanks de groeiende concurrentie zetten we zo’n 700 ton witloof af in de VS en Canada”

Tholen – Dat het natte en gure herfstweer nog ergens goed voor is, merkt Rudi Coosemans van Coosemans import/export aan de vraag naar witloof. “In september is de vraag naar witloof flink aangetrokken, mede door het kouder wordende weer. Hierdoor is de prijs gestegen en zitten we momenteel op een normaal prijsniveau voor de tijd van het jaar. De zomermaanden zijn traditioneel moeilijke maanden voor de verkoop van witloof. Veel mensen zien witloof echt als een herfst- en wintergroente, waardoor de vraag in de zomer achterblijft.”


Rudi Coosemans tijdens een beursbezoek

“Doordat we binnenkort stilaan overschakelen van oude naar nieuwe wortelen verwachten we iets minder aanvoer wat invloed kan hebben op de prijs. Hoewel we bang waren dat de droge zomer een negatieve uitwerking zou hebben op de kwaliteit van de wortelen, is dit gelukkig niet zo. De kwaliteit is juist erg goed, zodat we de komende maanden een mooi product kunnen afleveren”, aldus Rudi.

De witloofconsumptie piekt in de maanden september tot en met november, maar toch merkt de handelaar dat de witloofconsumptie wereldwijd stagneert. “Dit zal denk ik te maken hebben met het eetpatroon van de jongere generatie. Die zijn steeds minder gewend aan de licht bittere smaak van witloof en kiezen daarom voor andere groenten.”

De belangrijkste afzetmarkten voor Coosemans import/export zijn overzeese gebieden als de Verenigde Staten en Canada. Ondanks dat er in Californië ook witloof wordt geteeld, zet het bedrijf jaarlijks zo’n 700 ton witloof af in de Verenigde Staten en Canada. “Maar witloof is voor ons eigenlijk maar één uit de honderd producten die we in ons gamma hebben, wie bieden eigenlijk het volledige AGF-pakket aan. We leveren overzees veel glasgroenten, maar ook veel andere groenten zoals schorseneren en knolselderij.”

Coosemans import/export is aanwezig op PMA Fresh Summit op 18 en 19 oktober in Anaheim: booth 3361.

Voor meer informatie:
Rudi Coosemans
Coosemans import/export
Bogaertstraat 12
1910 - Kampenhout - België
+32 -(0)16 65 79 16
coosemans.bvba@telenet.be  
www.coosemans.com