“Ondanks de vertraging ziet dadelseizoen er veelbelovend uit”Tholen – Het Israëlisch dadelseizoen is vanwege koudere temperaturen tijdens de groeiperiode twee weken later begonnen dan normaal. “Hierdoor loopt heel het seizoen vertraging op”, vertelt Laurent la Morella van Lorre. “Ondanks de vertraging ziet de oogst er veelbelovend uit. Er worden veel grote maten verwacht, maar men is nog niet zo lang geleden begonnen met plukken. Doordat de oogst later is begonnen, is de kans op regen en koud weer groter waardoor het fruit schade op kan lopen. Dit kan een negatief effect hebben op de volumes en de kwaliteit.”

“Momenteel zijn er Bahri en Medjoul-dadels op de markt. De Deglet Nour-dadels zijn nog maar sporadisch te verkrijgen, omdat de meeste telers met deze variëteit gestopt zijn vanwege het arbeidsintensieve werk”, aldus Laurent. De landen die momenteel in productie zijn, zijn Israël met 60% van het marktaandeel, Mexico, Namibië, Jordanië en de Palestijnse gebieden. “Doordat de vraag elk jaar toeneemt, zien we een algemene verhoging van de producties in alle producerende landen. Echter heeft het klimaat veel invloed op de volumes en kwaliteit van de dadels. Op dit moment zijn Israël en Zuid-Afrika de koplopers in de dadelproductie.”

Het afgelopen zomerseizoen was vanwege tekorten in alle maten een moeilijk dadelseizoen. “Hoewel het moeilijk was om aan mooie volumes te komen, is het ons gelukt om aan de vraag van onze klanten te voldoen. Ondanks de tekorten was het fruit dat op de markt was erg goed van kwaliteit en ook de maten waren zeer groot. Door de betere knowhow van de telers zien we dat de kwaliteit van de dadels elk jaar beter wordt. Dat is een mooi en hoopvol toekomstperspectief”, besluit la Morella.
Deze uil had zich verscholen tussen al dat lekkers in de bomen

Voor meer informatie:
Laurent la Morella
Lorre
Werkhuizenkaai 112-154 mag. 39-40
1000 Brussel
+32(0)479 977 328
info@lorrenv.com   
www.bingonuts.be     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.