Janusz Wojciechowski krijgt onvoldoende steun

Kandidaat Europees landbouwcommissaris maakt slechte eerste indruk

De Pool Janusz Wojciechowski, die is voorgedragen als kandidaat voor de post van Europees Commissaris van Landbouw, krijgt vooralsnog geen steun van de landbouwcommissie in het Europees Parlement. De hoorzitting van de kandidaat-Eurocommissaris vond op dinsdag 1 oktober plaats. Hij werd ondervraagd door leden van de landbouw- en milieucommissies van het Europees Parlement. De landbouwcommissie heeft na afloop van de hoorzitting besloten dat Wojciechowski nog een ronde schriftelijke vragen zal moeten beantwoorden voor hij mogelijk groen licht krijgt. Een tweede hoorzitting behoort ook nog tot de mogelijkheden. De beantwoording van vragen in de eerste hoorzitting werd als onvoldoende beschouwd.


Janusz Wojciechowski 

VVD-Europarlementariër Jan Huitema stelt dat Wojciechowski geen goede eerste indruk heeft gemaakt: "Hij miste een duidelijke visie en sprak zonder de energie en passie, die wat mij betreft nodig zijn, om deze belangrijke post voor de Europese landbouw uit te kunnen oefenen. Bovendien ben ik er nog niet van overtuigd dat hij de geschikte kandidaat is om te zorgen voor een Europees landbouwbeleid dat de concurrentiepositie van de boeren versterkt, duurzame resultaten beloont en innovatie stimuleert. Essentiële ingrediënten voor het toekomstige landbouwbeleid. Ik hoop dat hij in de beantwoording van de schriftelijke vragen die we hem nu zullen stellen beter uit de verf zal komen."

Bron: Jan Huitema (VVD)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.