Kenneth Meyer, Natural Tropic:

"Ondanks slechte mangomarkt hebben liefhebbers nog altijd wat extra geld over voor Spaanse Osteen"

Tholen - De verwachtingen voor het Spaanse Osteen-mangoseizoen waren voorafgaand door lagere producties en een lege markt, hooggespannen. "De prijs ging een maand voor de start zelfs naar een niveau rond de 9 euro. Helaas zette Brazilië daarna zijn turbo aan en zijn de prijzen nu zo gezakt dat ze zelfs onder de 3 euro te krijgen zijn", constateert Kenneth Meyer van Natural Tropic uit Malaga.

"Nu is de Osteen een hele andere mango dan de overzeese mango's, maar je hebt wel met deze marktsituatie te maken. Bedrijven die puur op prijs kopen, wat niet onze doelgroep is, kiezen hierdoor sneller voor programma's met Braziliaanse mango's. Hierdoor ligt de verkoop dit seizoen een stuk lager dan vorig jaar. Gelukkig zijn er nog altijd liefhebbers, vooral in markten als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland, die iets meer geld over hebben voor onze mango's", aldus Kenneth.

De markt voor biologische mango's is volgens de sales manager van Natural Tropic weliswaar iets beter, maar komt ook niet helemaal onder de malaise uit. "Daarbij is de bio-markt nog altijd een stuk kleiner dan de markt voor conventionele mango's", zegt Kenneth. Hij verwacht de Osteen-mango's nog tot eind oktober aan te bieden, waarna Natural Tropic aansluitend zo'n drie tot vier weken de Keitt-variëteit beschikbaar heeft."

Voor het avocadoseizoen verwacht Kenneth minstens een zelfde, maar wellicht nog een betere oogst als vorig jaar. "Momenteel zijn we al gestart met de Bacon-variëteit, vanaf medio november schakelen we over op Hass. Ook bieden we al twee weken cherimoya's aan, wat uitzonderlijk vroeg is. Die verkoop loopt erg goed en die export is de laatste jaren echt uitgebreid van een paar doosjes naar een paar pallets per week. Maar nog altijd zijn veel consumenten onbekend met de cherimoya, dus die verkoop vereist wel de nodige marketing!"

Voor meer informatie:
Kenneth Meyer
Natural Tropic S.L.
C/Juan Gris 20 P.I. La Pañoleta. Vélez-Málaga, Spanje
T +34 952507709
M +34647166401
kenneth@naturaltropic.es 
www.naturaltropic.es


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven