Francisco Sánchez, directeur van Onubafruit:

"Grote kaki-oogst in Spanje dit seizoen"

Evenals in Valencia wordt er ook in de Spaanse provincie Huelva een overvloedige kaki-oogst verwacht. Voor Onubafruit zal het seizoen van Rojo Brillante kaki half oktober van start gaan en doorlopen tot eind december. Het bedrijf verwacht een oogst van ongeveer 10.000 ton.

“Dit zal een seizoen zijn met een grote kaki-oogst in Spanje in vergelijking met het vorige seizoen. Het weer heeft geen negatieve gevolgen gehad voor de opbrengsten en het fruit vertoont een goede kwaliteit. Gelukkig is de kaki-oogst in Huelva regelmatiger dan die in Valencia, waar de kwaliteit en het volume elk jaar sterk variëren. Hier oogsten we de kaki op het gebruikelijke moment zonder de rijping te forceren, zoals in andere gebieden gebeurt", aldus Francisco Sánchez, directeur van Onubafruit.

Resultado de imagen de kaki onubafruit

Onubafruit teelt en vermarkt voornamelijk Rojo Brillante kaki, hoewel het bedrijf ook beschikt over andere vroege rassen, die vergelijkbaar zijn met de Sharon en die Sánchez omschrijft als "zeer interessant". De belangrijkste markten van Onubafruit liggen in Europa. Daarnaast breidt het bedrijf zich steeds meer uit in Azië, waar zijn aanwezigheid al een aantal jaar groeit. "We willen op korte termijn China bereiken met onze kaki's, een markt met veel potentieel voor dit product, maar we missen de steun van het ministerie van Landbouw om de processen voor het opstellen van een exportprotocol te versnellen. Er wordt gesproken over de opening van andere Aziatische markten, zoals India, maar de koopkracht en infrastructuur van dit land zijn niet vergelijkbaar met die van China".

 

Meer informatie:
Onubafruit S.Coop.And.
T: +34 959 540 844
vrodriguez@onubafruit.com
www.onubafruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.