Oogst Candine appelen in volle gang

De oogst van het Candine-appelras is in volle gang in het gebied rond het Italiaanse Ravenna. De appel is een kruising tussen Fuji en Ariane en het is een knapperig ras met een hoog suikergehalte.

Oogst van de Candine appels

"We hebben ongeveer anderhalve hectare met Candine appelen en we zijn erg tevreden over hoe de oogst verloopt. De rijping is uniform en de kwaliteit is goed. De oogst wordt uitgevoerd in twee fasen en wat niet rijp is, blijft achter op de boom", legt teler Luca Marconi uit.

Verdunning moet worden uitgevoerd wanneer de appelen nog klein zijn om zo appelen van de goede grootte te krijgen. Daarnaast is er ook een rationeel vruchtbaarheidsplan nodig. Veel telers kiezen ervoor om de boomgaard te beschermen met anti-hagelnetten die ook nuttig zijn tegen insecten.

Netten met een dubbeleffect: bescherming tegen de hagel én tegen insecten

De boomgaard van Marconi is drie jaar oud en de oogst was vorig jaar al bevredigend, ook in kwantitatief opzicht.

"We kunnen de balans pas gaan opmaken als het oogsten voorbij is, maar we hebben al gemerkt dat dit seizoen zeer productief is", zegt Luca.

De appelen hebben een houdbaarheid van ongeveer 10 maanden in een bewaarcel waar het 2°C is.

Luca Marconi

Apofruit houdt de teelt en de afzet van de Candine appelen exclusief in Italië, wat de telers moet beschermen en bevredigende prijzen moet garanderen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.