Indiase regering legt uienexportverbod op na instelling minimum exportprijs

Op zondag heeft het Indiase ministerie van Handel en Industrie een verbod ingesteld op de export van uien. In een kennisgeving van de directeur-generaal van de buitenlandse handel werd de export van uien onmiddellijk verboden.

Op 13 september had de regering een minimum exportprijs van € 779 / ton opgelegd voor uien in een poging om het aanbod te stabiliseren, na een stijging van de gemiddelde groothandelsprijzen vanwege de uienschaarste.

Eerder was er geen minimum exportprijs voor uien. De minimum exportprijs is de prijs waaronder handelaren geen uien mogen exporteren.

"Exporteurs zijn echter uien blijven exporteren, zelfs na de hogere minimum exportprijs. De uienexport was ongeveer 24.000 ton per week na de oplegging van de minimum exportprijs. Gezien de stijging van de uienprijzen op de groothandels- en retailmarkten was er behoefte om de export stop te zetten. De regering was er niet in geslaagd de uienexport te beteugelen ondanks de oplegging van een hogere minimum exportprijs", aldus het ministerie van Handel. "Daarom zijn stappen gezet om de export met ingang van zondag met onmiddellijke ingang te verbieden."

Volgens bronnen van APMC zou er een daling van ongeveer € 6,45 / 100 kg kunnen plaatsvinden, slechts één of twee dagen nadat de groothandelsmarkt opnieuw is geopend.

Bron: timesofindia.indiatimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven