Rusland importeert 90% van z'n bananen uit Ecuador

Vorige week vond de WorldFood internationale voedingsbeurs in Moskou plaats, waar het belang van Ecuadoriaanse bananen op de Russische markt benadrukt werd.

Volgens Sandra Monroy van het Ecuadoriaanse Frutadeli is Rusland goed voor 22% van de Ecuadoriaanse bananenexport. Het land ontvangt meer dan een miljoen dozen bananen per week, wat 90% van de totale Russische bananenimport is. 

Sergey Svanidze, van het Russische Aibarus dat bananen uit Ecuador importeert, gelooft dat dit land het beste kwaliteitsfruit heeft. "Dit betekent dat het beter tegen langeafstand-transport bestand is." 

Jomara Masache, van het Ecuadoriaanse kantoor in Moskou, benadrukt het belang van de Russische markt, vooral voor de fruit- en bananensector. "Momenteel is Ecuador, na Brazilië, de tweede grootste handelspartner van Rusland in Latijns-Amerika. Ecuador was dit jaar met zeven bedrijven uit de fruitsector, met zowel verse als verwerkte producten, aanwezig op de WorldFood. 

Volgens russiabusinesstoday.com is WorldFood een van de grootste beurzen voor klasse 1 producten in Rusland en wordt ze als een historisch evenement in 's lands voedingsmarkt beschouwd. 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven