Fotoreportage van negende editie World Avocado Congress in Colombia

Vorige week vond in Medellin, in Colombia, de negende editie van het World Avocado Congress plaats. Qua bezoekersaantal overtrof het evenement de achtste editie, die vier jaar geleden in Lima werd gehouden. Het aantal exposanten groeide van 12 naar 72 en maar liefst 3.247 belangstellenden uit 50 verschillende landen woonden het congres bij. 

152 sprekers hielden 187 toespraken en er waren 53 'avotalks'. Een aantal hiervan werd voor het eerst in de geschiedenis van het congres naar drie dorpen gestreamd, zodat 600 mensen die werkzaam zijn in de avocadosector, ze ook konden volgen.

Klik hier voor de fotoreportage

De aanwezige exposanten kwamen uit alle delen van de wereld. Sommigen onder hen waren al actief binnen de Colombiaanse avocadosector, terwijl anderen probeerden voet aan de grond te krijgen in het land, waar de avocadoteelt in hoog tempo toeneemt.

De vicepresident van de republiek, Marta Lucía Ramírez, sloot het evenement af door het belang van duurzaamheid binnen de tuinbouwsector te benadrukken. Ze voegde eraan toe dat Colombia ernaar streeft uit te groeien tot 's werelds grootste avocadoproducent. 

Juan David Mondragón, voorzitter van het organiserende comité, droeg het stokje over aan Nieuw-Zeeland dat gastheer zal zijn van de tiende editie van het congres, die in 2023 gehouden zal worden.

Klik hier voor de fotoreportage


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven