Urs Luder, GKE

"Ook buiten Europa stijgt vraag naar Kanzi"

Tholen - Het zevende Europese seizoen van de Kanzi appel verloopt naar tevredenheid volgens Urs Luder, CEO van Greenstar Kanzi Europe. "Door de winterschade/vorst zijn de volumes in sommige productieregio’s lager dan verwacht en daarom is de totale Europese productie amper gegroeid. Deze ligt in de lijn van een jaar geleden. De vraag naar Kanzi is zeer hoog en wij hadden graag een hogere oogst gezien om aan deze grote belangstelling nog beter te voldoen."


Urs Luder

Terugblikkend naar het begin van de commercialisatie in Europa ziet Urs een vertienvoudiging van de productie. "De consument reageert positief op Kanzi en dat voelen wij. Ook de prijzen liggen op een tevredenstellend niveau. Over de kwaliteit krijgen we alleen maar optimistische geluiden vanuit de pakhuizen. Het ziet ernaar uit dat we het hele seizoen zonder problemen prima Kanzi appelen kunnen leveren. Niet alleen in Europa, maar ook daarbuiten zien we een bloeiende vraag. Rusland bijvoorbeeld, neemt ook steeds meer af. Daarnaast zien we ook Mediterrane landen meer interesse tonen."

In de toekomst ziet de CEO een jaarrond aanbod van Kanzi. "Als je nu al ziet hoe de productie is gestegen in de afgelopen jaren, gaan we langzaam die richting uit. Het seizoen wordt steeds langer. Nu zijn het vaak momenten van grotere en kleinere volumes. Dan zullen die aantallen beter worden verdeeld over het jaar."

Voor meer informatie:
Urs T. Luder
GKE NV
Tongersesteenweg 152
B- 3800 Sint-Truiden
Tel: +32 116 706 11
Fax: +32 116 727 76
urs.luder@gkefruit.com
www.kanziapple.com
www.greenstarapple.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.