Fotoreportage: MIN in Nantes

In maart 2019 hebben groothandelaren en telers aan de rand van Nantes, in Rezé, de nieuwe gebouwen van de Marché d’Intérêt National (MIN, Internationale groothandelsmarkt) in gebruik genomen. Deze groothandelsmarkt is na Rungis de tweede grootste internationale handelsmarkt in Frankrijk. De gloednieuwe locatie biedt aan 800 werknemers dagelijks werk.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken

Boulet, een import-exportbedrijf dat is opgericht in 1869, viert dit jaar haar 150e verjaardag. Van de 200 producten die hij op de markt brengt, presenteert Laurent Boulet hier wat Lautrec-knoflook.

Etienne en Céline van Kerbio, van de groep Les Coteaux Nantais, die lokale producten promoot. Hier presenteren ze onder andere kratten met biologische producten en fruitmanden voor bedrijven.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken

Er werken meer dan 800 werknemers werken op de locatie, waar elk jaar 200.000 ton goederen wordt getransporteerd om een omzet van 428 miljoen euro te kunnen genereren. 3.500 kopers komen dagelijks om hun voorraad te kunnen ontvangen van telers en groothandelaren, die in de startblokken staan om in de vroegste vroegte te beginnen met onderhandelen.

20 groothandels in groenten en fruit delen het gebouw. Hoewel elk product geïmporteerd kan worden, is er een duidelijke voorkeur om groenten en fruit aan te bieden die lokaal worden geteeld of in ieder geval op Frans grondgebied. Bovendien richt bijna een derde van de werknemers zich op de afzet van deze biologische producten met een speciaal keurmerk. De moderne faciliteiten en de warme sfeer maken het tot een prettig bezoek.

Ferid van Atlantic Primeurs, presenteert de Moissac Chasselas AOP

 

Op de nieuwe markt van Nantes

Klik hier om de fotoreportage te bekijken


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.