Yigit Gokygit over het Turkse granaatappelseizoen

"Wij hebben ruim voldoende grote maten granaatappelen beschikbaar"

Diverse producerende landen worstelen momenteel met de maten van hun granaatappelen maar één Turkse exporteur zegt geen problemen te ondervinden op dit vlak. Naast het feit dat zijn bedrijf alle maten kan leveren zijn deze ook nog eens in grote aantallen beschikbaar, waarmee hij tegemoet kan komen aan de continu groeiende vraag. 

Turkije rekent op een geweldig granaatappelseizoen, vertelt Yigit Gokygit, sales- en marketingcoördinator bij Alanar. "Ons granaatappelseizoen gaat deze week van start. We verwachten een zeer goed seizoen. De oogst zal een stuk groter zijn dit jaar en de kwaliteit is ook beter dan vorig jaar. Ik durf gerust te stellen dat de kleuring van onze granaatappelen de beste is die we ooit gezien hebben. We hadden bovendien het weer mee dit jaar." 

Volgens Gokyigit heeft Turkije ruim voldoende grote maten beschikbaar. "De vraag is zeer sterk dit jaar. Het seizoen is nog niet eens begonnen en de bestellingen stromen nu al binnen. We verwachten dan ook dat we de export van granaatappelen dit jaar zullen kunnen verdubbelen. We beschikken over voldoende fruit om aan de grote vraag te kunnen voldoen. In tegenstelling tot Egypte en India hebben we geen problemen met onze maten. We hebben volop grote maten beschikbaar, evenals kleinere. We zijn ervan overtuigd dat we aan de eisen van iedere klant tegemoet zullen kunnen komen dit seizoen."

“Europa is veruit de voornaamste afzetmarkt voor de granaatappelen van Alanar. We exporteren met name naar retailketens in Zweden en Duitsland. Er is ook een stabiele vraag uit Canada. We verwachten onze export naar deze markt dit jaar flink op te schalen. In Azië is Singapore onze grootste markt," vervolgt Gokyigit. "We zijn echter altijd op zoek naar nieuwe markten. Zo willen we dit seizoen voet aan de grond krijgen op de Franse en Russische markt. We willen daarnaast ons marktaandeel in Noord- en Oost-Europa vergroten."  

Tijdens de vakbeurs Fruit Logistica 2019 kondigde Alanar een programma aan voor de jaarronde aanvoer van vijgen in samenwerking met telers in Latijns-Amerika. Gokyigit vertelt dat het bedrijf overweegt hetzelfde te doen voor de categorie granaatappelen. "We bevinden ons nog in de voorbereide fase maar het is onze bedoeling om jaarrond granaatappelen te leveren door middel van  een programma dat vergelijkbaar is met dat voor vijgen."

 

Voor meer informatie:
Yigit Gokyigit
Alanar
Mobile: +90 549 804 87 56
Email: yigit.gokyigit@alanar.com.tr
www.alanar.com.tr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.