Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beliamin Ezzarouali, Med Green Import:

"Op vrije markt enorme vraag naar kleine maten Maroc Valencia Late"

Tholen - Nog altijd levert Med Green Import uit Bleiswijk Maroc Valencia Late aan haar klanten, zowel binnen als buiten Europa. "We hebben onze programma’s met de supermarkten kunnen verlengen, gezien de houdbaarheid en kwaliteit van de sinaasappelen. Voor de vrije markt merken wij dat er een enorme vraag is naar de kleine maten", vertelt Beliamin Ezzarouali. "We hebben goede telers die ons tot op heden nog steeds voorzien van goede Maroc Late (alle maten). Zoals het er nu uitziet, gaan wij nog ongeveer drie tot vier weken door. Hierna zullen we overstappen naar de Spaanse Salustiana’s en vervolgens langzaam Salustiana’s leveren vanuit Marokko."

"Wij hebben geen last van kwaliteitsproblemen, omdat wij sinaasappelen ontvangen uit een andere streek dan bedrijven die toch nog sinaasappelen exporteren vanuit Agadir. Wij hebben aan het begin van het seizoen de kwaliteitsproblemen in Agadir geconstateerd en zijn meteen overgestapt naar onze telers in een andere streek", vertelt de importeur. "Wij verwachten het aankomend seizoen dezelfde cyclus, echter is ieder jaar anders en moeten wij de gevolgen van het klimaat, politieke situaties etc. afwachten. Veel factoren beïnvloeden het volledig proces. Importeren kan iedereen natuurlijk, maar strategisch importeren is niet zo makkelijk als bepaalde bedrijven denken."

"Wat betreft de mandarijnen hebben wij het afgelopen seizoen veel aanvraag gehad voor dikke maten Clementines (maat 1 en 2). Dit kwam door het tekort in deze maten en de productie in Marokko. Het afgelopen seizoen was er echter een groot aanbod in de kleine maten 3, 4 en 5. Door de hoeveelheid kleine maten en de kwaliteitsproblemen was het geen best jaar voor de mandarijnen. Het aankomend seizoen verwachten wij echter meer grotere maten, minder productie en hogere prijzen", zegt Beliamin.

"Voor het nieuwe seizoen verwachten wij beperkte aantallen in clementines (alle maten). De bomen hebben het afgelopen seizoen veel mandarijnen geproduceerd, waardoor de bomen dit jaar naar verwachting zo'n 30-40% minder zullen produceren", aldus Beliamin. "Verder zullen wij uiteraard ons totale citruspakket (mandarijnen, sinaasappelen, grapefruit en citroenen) vanuit Marokko en Spanje leveren en niet te vergeten de diverse groenten uit Marokko en Spanje. "Dit seizoen hebben wij citrus uit Spanje, Zuid-Afrika en Argentinië kunnen wegzetten op de markt. Ook hebben wij relatief gezien goede prijzen kunnen maken. Telers blij, klanten blij, wij blij", besluit Beliamin. 

Voor meer informatie:
Iliass el Mrini / Beliamin Ezzarouali 
Med Green Import
Klappolder 191
2665 MP Bleiswijk
T: +31(0)10-310 62 86
M: +316 819 33 604
E: info@medgreenimport.nl 
www.medgreenimport.nl