Volgende World Avocado Congress zal in 2023 in Nieuw-Zeeland georganiseerd worden

Op de laatste dag van het World Avocado Congress in Medellin werd bekend gemaakt dat Nieuw-Zeeland de volgende editie in 2023 zal organiseren. Ze wonnen van Mexico en Kenia. 

Juan David Mondragón, voorzitter dan het organiserend comité van het congres, maakte deze uitslag tijdens de slotceremonie bekend. 

Jen Scoular, van New Zealand Avocado, vertelde dat haar team samen met Tourism New Zealand, de ambassade van Nieuw-Zeeland in Colombia en New Zealand Trade and Enterprise een enorme prestatie hadden geleverd om dit te bereiken.

Tony Ponder, ook van New Zealand Avocado, verklaarde dat deze overwinning voor de sector en Nieuw-Zeeland een kans is om te laten zien hoe ze telen en hoe ze de teelt in dit gedeelte van de wereld hebben ontwikkeld. 

Tijdens het huidige congres sprak Emiliano Escobedo van Hass Avocado over de rol van zijn organisatie in de groeiende vraag in de VS. Jose Antonio Gomez van Camposol legde de groeiprojectie voor de vraag in Azië uit. Er waren andere presentaties over onderzoek en over factoren die een effect hebben op de avocadoteelt en er was een symposium over avocado-veiligheid. 


Team Jardin

Tijdens het congres was er ook een grote handelsbeurs met 72 bedrijven: 32 uit Colombia en 40 internationale deelnemers. FreshPlaza zal een volledig fotoverslag van het evenement publiceren met artikelen over de presentatie. 


Leonard Felix – Felix Instruments, Narcis Quinart – Interko en Eric Munoz Garcia – Felix Instruments
 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven