Alejandro van der Zwaard, Wilko Fruit:

"Zeker tot medio oktober bieden we nog Spaanse nectarines en perziken aan"

Tholen - Veel importeurs zijn al gestopt met het aanbieden van Spaans steenfruit, maar Wilko Fruit uit Breda verwacht in elk geval nog tot medio oktober door te gaan. "We werken hiervoor samen met de grootste privé-verpakker van Spanje met zo'n 65.000 ton eigen productie. Deze teler wisselt ongeveer elke zes, zeven dagen van variëteit, daardoor kunnen we het steenfruitseizoen zo verlengen", vertelt Alejandro van der Zwaard. 

Met platterina's aanbieden is de importeur uit Breda al even gestopt en ook het paraguayoseizoen is al ten einde, maar nectarines en perziken zitten voorlopig nog in het assortiment. "Het seizoen verloopt goed. De prijzen zijn vrij stabiel. Steenfruit kan later in het seizoen weleens wat droger worden, maar wij hebben daar geen last van", vertelt de importeur.

"We zijn zeer tevreden over ons seizoen. Nog nooit hebben we zoveel steenfruit verkocht. De afzet van steenfruit is behoorlijk weersafhankelijk. Het regenachtige weer dat we hier hebben, stimuleert de afzet niet. Maar als het in het buitenland beter weer is, biedt dat voldoende kansen. Zo hebben we veel steenfruit richting Zweden verkocht en ook Oost-Europa vraagt nog de nodige volumes. Nederlandse supermarkten en marktkoopmannen uit heel Nederland, België en Duitsland komen hier speciaal voor naar ons toe."

Met het aanbieden van Italiaans steenfruit is Wilko Fruit al gestopt. "Die kwaliteit ging achteruit en klanten komen meer op het Spaans product terug dan op het Italiaanse", aldus Alejandro. Aansluitend zal Wilko Fruit in het winterseizoen kersen uit Tasmanië, Argentinië en Chili importeren, evenals Chileense perziken en nectarines.

Voor meer informatie:
Wilko van der Zwaard
Wilkofruit b.v
IABC 5212
4814 RA Breda
Tel: +31 76 5244460
wilko@wilkofruit.com 
www.wilkofruit.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.