Export Chinese tamme kastanjes naar EU zal dit seizoen lager zijn

Het Chinese tamme kastanjeseizoen ging begin september van start. De nieuwe oogst kwam beschikbaar, terwijl de oude oogst geleidelijk verminderde. De maten van de nieuwe oogst hebben te lijden gehad van het extreme weer maar de kwaliteit is over het algemeen wel beter.

"Half september zijn we begonnen aan de oogst die nog een tijdje voort zal duren. Terwijl we nog steeds bezig zijn met plukken en sorteren, zijn we ook begonnen aan de export van de nieuwe oogst naar Europa en het Midden-Oosten. De maten stellen dit seizoen enigszins teleur," zegt Aaron van Linyi Greenharvest International Trade. 

Tamme Kastanjes

“Met name in Shandong worden veel kleine maten geoogst. In het Noordoosten van China ziet de situatie er wat beter uit maar ook hier is het aandeel grotere maten lager dit seizoen. Momenteel worden de tamme kastanjes uit Shandong vermarkt. In het noordoosten loopt het seizoen al ten einde. De huidige prijs in China ligt rond de €0,32 per 500 gram."

Gember

Aaron vertelt dat de tamme kastanjes hun volledige groei niet hebben kunnen bereiken vanwege het droge weer. Er is dus een groter aanbod aan kleinere kastanjes dit seizoen. Dit is niet gunstig voor de export naar Europa, waar men juist een voorkeur voor grote kastanjes heeft. "Desondanks is er altijd een markt voor deze kleine kastanjes te vinden, zoals bijvoorbeeld Israël of Turkije, waar kleine kastanjes populair zijn. Over het algemeen doen deze maten het prima op markten in het Midden-Oosten."

Naast Europa en het Midden-Oosten heeft het bedrijf ook klanten in Canada. Om de kwaliteit tijdens het transport over deze lange afstand te kunnen garanderen, wordt er gebruik gemaakt van koelcontainers. "We verladen onze kastanjes bij een temperatuur van - 2 graden Celsius. De vraag is over het algemeen goed. Europa is onze grootste afzetmarkt, vandaar dat het grote aandeel kleine kastanjes dit seizoen zeer nadelig voor ons is."

Kastanjes

Linyi Greenharvest International houdt zich ook al vele jaren bezig met de verwerking van kastanjes en exporteert haar producten jaarrond. Naast het ontwikkelen van nieuwe markten, is het bedrijf actief op zoek naar nieuwe afnemers. Buiten kastanjes exporteert het ook gember, taro, knoflook en andere producten. De gedroogde gember van het bedrijf is met name op markten in Europa erg populair.

 

Voor meer informatie:
Aaron
Linyi Greenharvest International Trade Co.,LTD.
Mobile (WhatsApp): +86 159 6480 7712
Email: richfarm@163.com 

richfarm@163.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven