Kenia behoort tot de snelstgroeiende avocado-exporteurs

Kenia behoort tot de snelstgroeiende avocado-exporteurs en dat is gunstig want in China en Europa neemt de vraag naar deze fruitsoort nog altijd toe. Colombia is de snelstgroeiende avocado-exporteur, gevolgd door Marokko. Kenia sluit de top drie af als enig avocado producerend land in Midden- en Oost-Afrika. 

Op het World Avocado Congress in Colombia werd verteld dat Kenia Zuid-Afrika voorbij is gestreefd als grootste avocadoteler in Afrika.  Eerder dit jaar tekenden Kenia en China een handelsakkoord voor de export van avocado's naar China. 

Het Verenigd Koninkrijk, Europa en Azië zijn de voornaamste afzetmarkten voor avocado's. Kenia kwam in 2018 op de zevende plaats van grootste avocado-exporteurs. 

De lijst wordt gedomineerd door Spaanstalige landen, met Mexico (€2,2 mld), Nederland (€671, 2 mln), Peru (€661,2 mln), Spanje (€316,5 mln), Chili (€296 mln), de VS (€164 mln) en Kenia (€108 mln). 

Volgens het Keniaanse Bureau voor de Statistiek verdiende het land in 2016 en 2015 respectievelijk €5,7 mln en €45,8 mln aan de export van avocado's. 

Volgens nation.co.ke is er een delegatie uit Kenia aanwezig op het World Avocado Congress en hoopt het land in 2023 zelf gastheer te mogen zijn van dit evenement.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven