Seeka Nieuw-Zeeland verkoopt Sungold-kiwiboomgaard voor €8,9 mln

Seeka gaat haar 20 hectare tellende Sungold-boomgaard in Kerikeri verkopen aan het Private Land & Property Portfolio van Booster voor €8,9 mln (plus eventuele belastingen). Afhankelijk van de productie van de boomgaard zal er in de vijf jaar na de koop nog een betaling tot ongeveer €576.000 volgen. 

De boomgaard wordt voor een vast tarief aan Seeka terug verhuurd. Seeka zal belast zijn met het beheer over de boomgaard, die voorheen onderdeel uitmaakte van de KeriFruit Farm van Turners en Growers Horticulture en die door Seeka dit jaar omgeschakeld werd naar Zespri Sungold-kiwi's. 

De opbrengsten van de verkoop zullen worden gebruikt voor het aflossen van zowel schulden als voor investeringen in de verwerkingsfaciliteit van Seeka in Waipapa Road. 

Michael Franks van Seeka zegt blij te zijn met de transactie, waarmee middelen vrijkomen om schulden terug te betalen en de aanvoer te garanderen. Ook haalt Seeka hiermee PLPP en Booster binnen als strategische partners. De nieuwe samenwerking maakt een substantiële groei mogelijk voor de verdere ontwikkeling van de golden kiwiteelt omdat er in de koop ook braakliggend land is opgenomen.   

De transactie staat voor 30 september 2019 gepland. 

 

Voor meer informatie:

Michael Franks
Seeka
Tel: +61 021 356 516


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.