Unitec viert 95-jarig bestaan

Ter gelegenheid van haar 95-jarig bestaan blikt Unitec, dat in 1924 de eerste mechanische sorteermachine op de markt bracht, terug op de doelen die zij de afgelopen eeuw heeft bereikt, waarbij één missie centraal stond en dat was de verwerking van verse groenten en fruit beter en efficiënter maken.  

Unitec heeft een enorme groei doorgemaakt zowel in omzet als in het aantal medewerkers. De belangrijkste parameter voor het bedrijf is echter altijd de tevredenheid van haar klanten geweest. "De belangrijkste graadmeter blijft nog altijd de klanttevredenheid die wordt bereikt door het leveren van concrete resultaten," zegt Angelo Benedetti. 

Marco Magnano, eigenaar van Solfrutta, dat al 22 jaar met Unitec samenwerkt:  "In 1997 verwerkten we jaarlijks 5.000 ton fruit. Vandaag de dag verwerken we tussen de 40.000 en 45.000 ton per jaar."

Unitec is ook verbonden met Italfrutta. Singh Sandeep, productiemanager: "Na ruim 30 jaar met Unitec samengewerkt te hebben, zijn we erin geslaagd onze activiteiten te verbeteren en nieuwe doelen te bereiken en dit alles dankzij de deskundigheid van Unitec."

Niet alleen Italianen maar klanten van over de hele wereld hebben hun processen met dank aan de oplossingen van Unitec kunnen optimaliseren.

Gabriel Grisanti, directeur van het pakstation Tres Ases in Argentinië: "Dankzij onze nauwe banden met Unitec is onze verwerkingscapaciteit van 30.000 naar 45.000 ton gegroeid."

Vítor Araújo, van het Portugese pakstation Kiwi Greensun: "Unitec leverde onze eerste sorteermachine. We begonnen als klein bedrijf en destijds verwerkten we 1.500 ton kiwi's. Inmiddels verwerken we jaarlijks ruim 8.000 ton fruit."

Met haar nieuwe plan om een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum op te richten, geeft Unitec blijkt van haar voortdurende streven naar innovatie. 

Het centrum zal gevestigd worden bij het hoofdkantoor van Unitec en zal onder meer bestaan uit kantoren, conferentieruimtes en een showroom. Er zal onderzoek worden gedaan naar robotica, kunstmatige intelligentie en mechatronica. 

Unitec richt zich momenteel dus duidelijk op nieuwe technologieën maar verliest hierbij haar medewerkers niet uit het oog, die de ruggengraat van het bedrijf vormen en waar zij haar grote succes aan dankt.

 

Voor meer informatie:

Ida Cenni
Unitec
Tel: +39 0545 288884
Email: Ida.Cenni@unitec-group.com  
www.unitec-group.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven