Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michel van den Berg, De Best AGF:

"Vader-op-zoonbeleid is er nauwelijks meer in de Hollandse markthandel"

Tholen - Als groothandelaar op het Haagse Forepark voorziet Michel van den Berg van De Best AGF hoofdzakelijk markthandelaren. Een categorie die de laatste jaren volop aan verandering onderhevig is. "Vader-op-zoonbeleid is er nauwelijks meer. Kinderen zien hun vader 's morgens om 4 uur vertrekken en 's avonds thuiskomen. Dat zien ze vaak niet zitten."

"Er is nog wel een groep Hollanders die het goed doen, maar zeker in de grote steden worden veel kramen overgedaan aan allochtone ondernemers. Dat biedt ook genoeg kansen, want daar kun je veel spullen aan kwijt. Een Hollandse groenteboer neemt één doosje vijgen mee, maar die jongens nemen er twintig. Ook producten als pepers en bladmandarijnen kun je in groten getale verkopen. Hollanders weten daar toch minder weg mee", constateert Michel.

Hoewel hij niet ontevreden is over de zomerverkoop, had die volgens de handelaar met mooier weer nog beter uit kunnen vallen. "We hebben echt veel regen gehad, dan lopen mensen niet over de markt. Die zachte producten als een bak aardbeien of kersen, dat zijn vaak impulsaankopen. Daar heb je echt mooi weer bij nodig."

De septembermaand ziet Michel als een transitiemaand. "Het is doorgaans een wat stillere periode. Mensen hebben geen geld meer, de kinderen zijn naar school en er is minder handel beschikbaar. Zo is het steenfruitseizoen zo goed als voorbij. Wel hebben we volop nieuw Hollands hardfruit bieden we Italiaanse druiven en sinaasappelen uit Uruguay en Zuid-Afrika aan."

"Ook de eerste Spaanse mandarijnen komen er weer aan. Nu was dat vroeger het moment om gelijk te starten met de Spaanse handel, maar tegenwoordig gaan we zo lang mogelijk door met overzees citrus. Die zijn vaak ook gewoon beter de Spaanse. Als je nu goede Afourer- of Nadorcott kan verkopen, moet je geen Spaanse aan gaan bieden", besluit Michel.

Voor meer informatie:
Michel van den Berg
De Best AGF
06-23728028
michelvdberg1@live.nl