Het land heeft al toegang tot 45 landen

"Colombia blijft nieuwe markten openen"

De eerste dag van het IX World Avocado Congres vond plaats op dinsdag 24 september in Medellin, Colombia. Het evenement was een succes en erg drukbezocht, wat bijzonder is voor een stad die slechts twee decennia geleden nog te gevaarlijk was om te bezoeken.

Dit sentiment kwam dan ook terug in de openingstoespraken van de afgevaardigden van Medellin en de landbouwsector.


Pedro Pablo Dias en Juan David Mondragon

Voorzitter van de directie van Corpohass, Pedro Pablo Dias, verwelkomde de afgevaardigden en juichte de inzet en toewijding van de sector toe. Vervolgens vertelde hij dat Corpohass de dingen "correct" wil doen en kan leren van de fouten die gemaakt zijn door andere avocado producerende landen. Dias verwelkomde ook de investeerders in Colombia en zei dat ze groot en op de lange termijn denken en eerlijkheid in het bedrijfsleven waarderen. 

Juan David Mondragon, voorzitter van het organisatiecomité, zei dat ze de beste academische kennis in huis hadden gehaald voor het evenement. Ook hoopte hij dat de afgevaardigden de kennis mee zouden nemen om de uitdagingen in de sector te overwinnen. 


Federico Gutierrez Zuluaga en Luis Perez Gutierez, 

Federico Gutierrez Zuluaga, burgemeester van Medellin: "Twee decennia geleden wilde niemand naar Medellin komen, maar nu zijn er grote mogelijkheden: 200.000 hectare voor de teelt van avocado's, toegang tot 45 landen en in slechts enkele jaren een 500% toename in export."

Louis Perez Gutierez, gouverneur van Antioquia, sprak over een nieuwe relatie tussen bedrijven en telers die een grote impact kan hebben op het land, omdat het de opbouw van onder andere nieuwe infrastructuur aanmoedigt. 


Andres Valencia 

Andres Valencia, de Minister van Landbouw, sprak over de recente handelsdeal met China en de deal die getekend wordt met Japan. Hij hoopt dat dit snel gebeurt en dat de eerste export snel zal volgen. Valencia ziet ook uit naar een handelsovereenkomst met Korea in de nabije toekomst. Colombia heeft toegang tot 45 landen over de hele wereld voor avocado's.

De dag bevatte verder nog vele presentaties die gelijktijdig werden gegeven door sprekers van Nieuw Zeeland. Deze presentaties gingen over de rijpwording, post harvest en ook over hoe Nieuw Zeeland succesvol de Aziatische markt is binnengekomen.  

Er was daarnaast een discussie over de uitdagingen van de afzet van avocado's in verschillende markten en hoe belangrijk elke fase van de keten is voor de eindkwaliteit en goede ervaring van de consument.

Een diverse groep sprekers keek ten slotte ook naar de voor- en nadelen van verschillende variëteiten ten opzichte van de opbrengst en de zaad/vleesverhouding en stelde de vraag: Zouden we constant moeten zoeken naar nieuwe en betere variëteiten?


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.