Avocado verdrijft de criminelen in de Mexicaanse provincie Chihuahua

De avocadoteelt wint terrein in Guadalupe en Calvo. Dit behoort bij Triángulo Dorado, wat de laatste jaren gekenmerkt wordt door criminaliteit en drugs. Dit jaar zullen echter ook de eerste 10 ton avocado's Hass Méndez, een variëteit die geschikt is voor deze regio, geoogst worden. Het plan bestaat om eind van het jaar de teelt met 20.000-50.000 bomen uit te breiden en zo de regionale economie een boost te geven, liet de burgemeester Noel Chávez weten. Volgens het gemeentebestuur zou de avocadoteelt wel 4,2 miljoen euro  per jaar op kunnen gaan leveren. 

De burgemeester gaf te kennen dat de telers heel enthousiast zijn en zij goede mogelijkheden zien voor de avocado. Dit wordt bewezen door de grote vraag in landen als China, de Verenigde Staten, Japan en andere landen in Europa.

In de woorden van de burgemeester klinkt hoop om een einde te kunnen maken aan de teelt van illegale gewassen met het vooruitzicht dat de gemeente binnen drie jaar exporteur van avocado's  wordt. Hij erkent dat het project aanvankelijk op enige kritiek stuitte en dat veel mensen in het begin terughoudend waren, maar dat nu veel telers bezig zijn met  certificering  om de export te vereenvoudigen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven