Grupo El Ciruelo tevreden over Spaans druivenseizoen

Het Spaanse druivenseizoen loopt ten einde en dit jaar is er zo'n 30% minder geoogst. Samen met de stijgende vraag in Europa zorgde dit voor een lichte prijsstijging. Cristina Gutiérrez van Grupo El Ciruelo geeft aan dat de kwaliteit dit jaar goed was. "Het is een droog jaar geweest tot november, dus er waren weinig problemen. We kunnen spreken van een goed seizoen."

"Momenteel zijn we bezig met de laatste rode seedless in Murcia, van de variëteit Scarlotta. Ook starten we nu met het importseizoen Zuidelijk Halfrond. De eerste Red Globes zijn al binnen.""Als het gaat om druiven met pit, ontvangen we momenteel de witte Dominga druiven en de rode Napoleon. Door een vertraging van twee weken in de oogst in het Zuidelijk Halfrond is er momenteel een tekort van het product in Europa. Dit zorgt voor stijgende prijzen."El Ciruelo is een internationale leider in steenfruit en druiven met volumes tot 50.000 ton en meer dan 1.200 hectare voor eigen productie. Daarnaast leveren ook andere telers met in totaal een areaal van 1.500 hectare aan het bedrijf. De groep is de grootste teler van pitloze druiven in Europa. Ze zijn van juni tot december in de markt met eigen productie en van december tot juni bieden ze importproducten.

Voor meer informatie:
Cristina Gutiérrez
Grupo el Ciruelo
Ctra. Alhama-Cartagena, Km 2,5.
ALHAMA - MURCIA - Spain
T: +34 968 630 645
M: +34 629 253 150
cristina@elciruelo.com
www.elciruelo.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.