CA-kisten hebben meer toepassingsmogelijkheden

De opslagmodules staan bekend om hun vermogen om op natuurlijke wijze een gecontroleerde atmosfeer te creëren en gewichtsverlies van het product gedurende bewaring te minimaliseren. De modules werden ontwikkeld voor het bewaren van tien fruitsoorten, 18 soorten groenten, drie soorten snijbloemen, evenals voor paddenstoelen, zoals cantharellen.  

Recente testen, uitgevoerd door het bedrijf en haar partners, hebben echter aangetoond dat ook andere groenten en fruit in deze modules kunnen worden bewaard, waarin door de respiratie van het bewaarde product een gecontroleerde atmosfeer ontstaat.

De laatste resultaten met betrekking tot de bewaring van knoflook waren zeer overtuigend. Na 10 maanden was de kwaliteit van de knoflook nog uitmuntend. Een bijkomend voordeel was het remmende effect op de ontkieming van de knoflooktenen.

Er werden ook meerdere proeven met pastinaak gedaan, wederom met goed resultaat. De pastinaak was na vier maanden bewaard te zijn geweest nog 100% verhandelbaar. Het gewichtsverlies bleef beperkt tot 1% (ten opzichte van 20% in een conventionele koelopslag). 

"Er zal binnenkort een proef met de bewaring van verse peterselie worden gedaan die erop gericht is om het product gedurende een aantal weken vers te houden. Sinds kort is er ook belangstelling voor het bewaren van granaatappelen in de CA-modules. 

Voor meer informatie:
Julien Chague
Janny MT
Tel: +33 (0)3 85 23 96 20
Email: chaguej@jannymt.com 
www.jannymt.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven