Broccoli komt uit de ijstijd

StePac L.A., leverancier van MA/MH-verpakkingsoplossingen, maakt het langeafstandsvervoer van verse broccoli en andere groenten die doorgaans in ijs vervoerd worden, duurzamer. De nieuwe technologie van het bedrijf maakt het gebruik van ijs en niet herbruikbare gewaxte dozen overbodig, terwijl tegelijk de voedselveiligheid wordt verhoogd. 

De Xtend Iceless MA/MH bulkverpakking heeft diverse voordelen voor het vervoeren van verse broccoli. De lagere milieu-impact is hiervan de belangrijkste, die zich zal vertalen in het reduceren van de CO2-uitstoot en beperken van voedselverspilling, twee van de grootste ecologische uitdagingen van de sector. Een bijkomend voordeel zijn de aanzienlijke kostenbesparingen op verpakkingsmaterialen (tot wel 40%) en transportkosten. 

In diverse landen, waaronder de VS, worden broccoli en andere groenten in gewaxte kartonnen dozen met ijs verpakt om ze tijdens  transport en de bewaring vers te houden. Wanneer het ijs smelt, ontstaat troep die een ideale voedingsbodem vormt voor ziekteverwekkers. Bovendien zijn gewaxte dozen niet te recyclen, wat een probleem is voor retailketens, waarvan er vele op zoek zijn naar groenere alternatieven.  

Eén van de grootste uitdagingen waar het bedrijf op stuitte tijdens de ontwikkeling van dit product was het integreren van de MA-verpakking in het verpakkingsproces op het land. Het leeuwendeel van de broccoli die in de VS wordt geteeld, wordt op het veld in dozen verpakt en gepalletiseerd. Vervolgens wordt hier in het pakstation ijs aan toegevoegd. Het verpakken van de groente op het land vormde dus een obstakel voor het implementeren van de MA/MH-technologie. 

"Wij hebben een oplossing ontwikkeld die het mogelijk maakt om broccoli op het land in een Xtend-verpakking te verpakken en dan de koelen in de gesealde verpakking. Hiermee kan de technologie naadloos opgenomen worden in het bestaande verpakkingsproces," legt Gary Ward van StePac uit. Hij voegde eraan toe dat het systeem in de VS en Mexico gepatenteerd is. 

 

Voor meer informatie:
Ms. Hila Nagel
StePac 

Tel: +972 4 612 3500
Email: info@StePac.com 
www.StePac.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.