Georges Helfer bouwt nieuw pand in Rungis

Ook na de afronding van de eerste 1100 m² aan uitbreiding van de loods in het zuiden van Frankrijk in Plan d'Orgon blijft Georges Helfer SA, importeur van fruit uit het buitenland, maar groeien. Onlangs heeft het bedrijf de bouw aan van het COk-gebouw aangekondigd op een nieuwe locatie in Rungis met een grootte van in totaal 4632 m². Dankzij deze nieuwe locatie en door de industriële apparatuur te moderniseren, is het straks mogelijk de diverse diensten verder te ontwikkelen.


© Georges Helfer SA

Georges Helfer is bovendien van plan de komende maanden een verdere uitbreiding van de koelloods in Plan d'Orgon te gaan organiseren.

Dit nieuwe platform, gelegen in het 'opslaggebied' langs de noordelijke ringweg, aan de Avenue de la Villette, zal het voor het bedrijf mogelijk maken de activiteiten op het gebied van de import, de opslag, de rijping, de verpakking en de distributie van fruit vanuit het buitenland naar Frankrijk uit te breiden.

Importeur Georges Helfer SA bevindt zich al meer dan 30 jaar op nummer 17 in het opslaggebied van Rungis. De afgelopen jaren hebben de activiteiten van het bedrijf zich aanzienlijk uitgebreid en zijn ook de diensten aan groothandelaren en distributeurs verder ontwikkeld.

De sterke groei werd nog eens benadrukt door de kapitaalverhoging van het bedrijf met de aanstelling van Olivier Fakhri als de nieuwe directeur in 2018. Er zijn daarna veel bedrijfsontwikkelings- en investeringsprojecten opgezet (nieuwe medewerkers, toename van de opslagmogelijkheden en de rijpings- en verpakkingscapaciteit in de opslagruimte van Plan d'Orgon).

Deze ontwikkeling is terug te zien in het kwaliteitsniveau van de diensten, maar ook in de innovaties op het gebied van packaging en machines.

Als een van de onderdelen van deze ontwikkeling zal het bedrijf met een nieuw te bouwen logistiek koelmagazijn van 4632 m² een deel van de uitdagingen het hoofd kunnen bieden.

Met deze constructie, uitgevoerd in samenwerking met Semmaris, manager van de internationale markt van Rungis begint Georges Helfer SA aan een nieuwe ontwikkelingsfase. Het nieuwe platform zal het eerste trimester van 2020 operationeel zijn en een onderdeel van het Rungis 2025 investeringsplan, een uitbreidingsproject dat volledig in lijn is met de bedrijfsmentaliteit van Georges Helfer SA.

© Georges Helfer SA
Zespri-vertegenwoordigers bezoeken de bouwplaats van het magazijn in Rungis. Van links naar rechts: Benoît Couturier (verkoopmanager bij Zespri Frankrijk), Georges Helfer (voorzitter van de raad van bestuur bij Georges Helfer SA), Dan Mathieson (voorzitter en directeur van Zespri), Linda Mills (directeur marktprestaties bij Zespri) en Olivier Fakhri (directeur van Georges Helfer SA).

Over Georges Helfer SA
Georges Helfer SA, dat in 1962 is opgericht door de heer Georges Helfer, is nog steeds groeiende en blijft de import van fruit vanuit het buitenland intensiveren.

Georges Helfer is voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf.

Het bedrijf importeert meer dan 30.000 ton producten uit ongeveer 30 telende landen en heeft twee opslag-, rijpings- en verpakkingsplatforms in Paris Rungis en Avignon Plan d'Orgon.

Georges Helfer SA is al meer dan 50 jaar actief op de Franse markt. De omzet blijft groeien. Dit jaar zal de omzet waarschijnlijk uitkomen op ongeveer 75 miljoen euro.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.