British Onions

"Het lijkt erop dat de uienoogst weer op het normale niveau komt"

De Britse uienoogst komt op gang en het droge weer in september zorgt momenteel voor goede omstandigheden. 

Tim Elcombe van British Onions: "Het is nog vroeg, maar de opbrengst zal zeker beter zijn dan vorig jaar. Het lijkt erop dat de opbrengst weer op z'n normale niveau is dit seizoen en we verwachten dat de kwaliteit goed is, maar dat weten we pas als het gewas binnen is. De zomerstormen lijken geen grote gevolgen te hebben gehad. Over het algemeen waren de teeltomstandigheden prima voor een goed gewas, maar dit is de belangrijkste periode."

De markt is stabiel met een afname in de import van gele uien in juli/augustus. De import van rode uien lijkt iets langer door te gaan.

Traditioneel gezien loopt de import vanuit het zuidelijk halfrond van mei tot september, maar doordat de Britse telers hun opslagcapaciteit verbeterden kromp dit raam aanzienlijk. Vorig jaar was een uitzondering door de erg slechte oogst in heel Europa. 

Het VK is voor 50-60% zelfvoorzienend wat uien betreft en exporteert geen grote hoeveelheden, hoewel er volgens Tim door de lage pond mogelijkheden zijn voor telers met een overschot.

Voor meer informatie:
Tim Elcombe
British Onions
tim.elcombe@bedgrow.co.uk   


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven