Retailers in Estland willen btw-verlaging voor lokale AGF

Verschillende Estische retailers beweren dat overwogen kan worden om de btw op lokaal geteelde producten te verlagen. Volgens Vaido Padumae van Rimi Easti wordt steeds meer voeding van nationale bodem in Estland afgezet, maar blijven de Esten nogal prijsbewust. Het verlagen van de btw op lokale producten zou een manier kunnen zijn om de situatie te verbeteren.  

"In Estland is de btw op voeding zo ongeveer de hoogste in Europa. Alleen in Litouwen en Denemarken ligt deze btw nog hoger." Hij voegt eraan toe dat in enkele landen, zoals in het VK, helemaal geen btw op voedingsproducten geheven wordt. 

Martin Miido van Coop Easti beweert dat de verlaging van de btw op voeding een van de snelste en meest effectieve manieren is om de koopkracht van de Esten te verbeteren en voor de staat een kans is om invloed uit te oefenen op het eetgedrag van mensen. Volgens Miido worden mensen meer gestimuleerd om groenten en fruit te kopen wanneer er geen btw op geheven wordt. 

Baltictimes.com  meldt dat de manager van Maxima Easti, Edvinas Volkas, alles verwelkomt wat leidt naar lagere prijzen voor voedselproducten en basisbenodigdheden en wat families helpt bij dagelijkse uitgaven. 

In Estland wordt een btw tarief van 20% gehanteerd op alle producten, ook op voeding.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven