Bertus Schipper, Zoutewelle:

"We hopen met Italiaanse druiven de Kerst weer aan te tikken"

Tholen - Waar vorig jaar het Italiaanse druivenseizoen moeizaam verliep, hobbelt de verkoop momenteel volgens Bertus Schipper van Zoutewelle aardig door. "Met name van de grove druiven met pit zijn er niet overdreven veel beschikbaar dit jaar. En als de Italia-druiven goed van maat, kleur en smaak zijn, verkopen ze in feite zichzelf. Dan kun je zo 3/4 euro meer per bak maken."

"Vorig jaar was een lastig seizoen met grote volume en lage prijzen. Dat loopt dit jaar een stuk beter. Prijzen van Italia-druiven liggen op een niveau rond de 13 euro voor 7 kg en rassen als Red Globe zitten rond de 10-11 euro. Dat zijn nog niet de prijzen van twee jaar geleden, maar het is een verbetering ten opzichte van vorig jaar en ook de telers in Italië kunnen er wat aan verdienen", aldus de importeur.

"De markt voor pitloze druiven is wat lastiger. Prijzen zijn weliswaar stabiel, maar de vraag is niet echt goed. En met het huidige prijsniveau rond de 9,00 euro zou je eigenlijk meer vraag verwachten", zegt Bertus. "Maar de vooruitzichten zien er goed uit op de druivenmarkt. Er worden weliswaar Griekse pitloze druiven aangeboden, maar als je goede Italiaanse druiven hebt, kan daar in mijn optiek niks tegenop."

"Van de overstromingen in Spanje hebben de druiven nauwelijks last gehad. De eerste punnets vanuit Brazilië zijn op het water en die verwachten we over een week of twee, maar die zijn te duur voor de groothandelsmarkten en zullen voornamelijk richting de retail afgezet worden. Voorlopig gaan we nog wel even door met Italiaanse druiven en we hopen daar net als twee jaar terug de Kerst weer mee aan te tikken", besluit Bertus.

Voor meer informatie:
Bertus Schipper
Zoutewelle
Handelsweg 140
2988 DC Ridderkerk
T: +31 (0)180 642364
bertus.schipper@zoutewelle.com
www.zoutewelle.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven