Zwakke vraag naar Italiaanse druiven in Europa

"Het druivenseizoen is momenteel in volle gang maar helaas is de markt bij aanvang van het seizoen niet zo levendig als vorig jaar. Dit geldt met name voor de internationale markt. De vraag lijkt in heel Europa te stagneren," meldt een teler uit Taranto, die gespecialiseerd is in de wereldwijde export van groenten en fruit. 

"De vraag is zwak en dit heeft waarschijnlijk te maken met steenfruitseizoen, dat goed is verlopen voor handelaren. De prijzen waren laag ondanks de hoge kwaliteit. Dit heeft geleid tot onaantrekkelijke prijzen voor druiven."

"Griekenland en Spanje doen het goed op de markt. Het eerstgenoemde land heeft overvloedige aantallen die voldoen aan de vraag op Oost-Europese markten en laag geprijsd zijn. Spanje boekt goede resultaten met pitloze druiven, waardoor Italië tevreden zal moeten zijn met een kleiner aandeel in de markt."

"Moldavië en andere Oost-Europese landen ontwikkelen hun eigen druivensector en zien de aanvoer stijgen. De prijzen zijn laag. Dit betekent uiteraard dat het voor ons moeilijker wordt om onze druiven af te zetten."

"De kwaliteit en hoeveelheden zijn dit jaar uitstekend. Dankzij de droogte in het zuiden is de kwaliteit uitmuntend. De opbrengsten zijn vrijwel hetzelfde als vorig seizoen (zij het iets lager) maar de vraag blijft zwak."

"Momenteel komen de prijzen overeen met die van vorig jaar. Druiven met pit (Victoria en Italia) worden verkocht voor €0,80-€1,15 per kilo. Hetzelfde geldt voor de rassen Red Globe en Palieri. De vraag naar pitloze druiven is zwak."

"We hebben echter nog twee maanden voor de boeg dus we hopen dat de situatie beter wordt."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.