Erik Kieftenburg van Fruit Noordholland bv:

"Goede vraag Gieser Wildeman en grote maten Elstar; Jongagold juist weggezakt"

Tholen - Hoewel de afzet van hardfruit in de decembermaand traditioneel wat minder verloopt, is Erik Kieftenburg van Fruit Noordholland BV, dat de hardfruitverkoop verzorgt voor M.J. Pronk, niet ontevreden over de huidige marktsituatie. "Ik verwacht dat we eind februari door de voorraad Doyenné du Comice zijn. Ook de prijzen van de Conférence-peren liggen met 80 cent op een redelijk goed niveau. We zullen de verkoop aardig dun moeten uitsmeren willen we het hele seizoen Conférence leveren."

Een goede vraag is er ook naar de grote maten Elstar van de eerste pluk. De prijzen van deze sortering lopen op tot een euro. Volgens Erik is het prijsniveau van de Jonagold daarentegen wat weggezakt. "De concurrentie vanuit andere landen in Europa is te overzien. Er komt wel wat Pools fruit op de Nederlandse markt, maar die vindt met name zijn weg richting de industrie."

In tegenstelling tot het overige hardfruit zijn de Gieser Wildeman-stoofperen juist hot deze maand. "Het prijsniveau van de verschillende sorteringen varieert van 1,20 tot 1,50 euro. Er is niet eens zoveel meer vraag, maar het aanbod is gewoon een stuk lager."

Voor meer informatie:
Fruit Noordholland BV
Groothandelsmarkt 2
1681 NN Zwaagdijk
fruitnhbv@zonnet.nl
www.mjpronk.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.