Nieuwe fabriek Farm Frites in gebruik genomen in Egypte

Onlangs opende de Egyptische minister van Handel, Amr Nassar, de nieuwste fabriek van Farm Frites in Egypte, waarmee een investering van €€36,2 mln is gemoeid. De fabriek heeft een oppervlakte van 9.300 m2 en levert 100 directe en 5.000 indirecte banen op. De officiële opening werd bijgewoond door Sahar Nasr, de Egyptische minister van Investeringen en Internationale Samenwerking, en Piet de Brujine van Farm Frites International. 

Nassar benadrukte dat zijn ministerie de standaarden voor de voedselveiligheid in de voedselverwerkende sector wil verhogen om Egypte tot een hub voor de export van foodproducten naar Arabische landen en het Midden-Oosten te maken.

Nasr zei dat de uitbreiding van het bedrijf aantoont dat het investeringsklimaat in Egypte verbeterd is, met name voor Nederlandse investeerders, die op de tweede plaats komen van alle buitenlandse investeerders in het land en in totaal al €9 mld investeerden in 648 bedrijven. 

Ze voegde er volgens egyptindependent.com aan toe dat het bedrijf één van de eerste begunstigden zal zijn van de investeringswet die dit jaar werd aangepast, met als belangrijkste verandering dat bedrijven die uitbreiden kunnen profiteren van garanties en tegemoetkomingen. 

Met deze uitbreiding versterkt het bedrijf haar positie als grootste aardappelverwerker in Egypte met een productiecapaciteit van meer dan 150.000 ton per jaar. Het zal bovendien haar export kunnen verdubbelen, nieuwe exportmarkten kunnen betreden en de expertise van de Nederlandse sector in Egypte over kunnen brengen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven