Verliezen tot €14 mln

Stormen beschadigen 30% van druivenoogst in Spaanse regio Vinalopó

Volgens ramingen van AVA-Asaja is 30% van het druivenareaal in Vinalopó (Alicante) aangetast door de recente stormen. Volgens de eerste ramingen, die binnenkort bevestigd zullen moeten worden, is er zo'n 4.000 hectare, met een waarde tot €14 mln, getroffen.

De druiven uit Vinalopó zijn in Spanje een traditioneel product geworden tijdens de decemberfeestdagen. Vorig jaar werd er, volgens de Beschermde Oorsprongsbenaming, in de aanloop naar oudejaarsavond bijna 2 mln kilo van het product afgezet in Spanje.

De regenval zal mogelijk zijn tol eisen van het seizoen dat in de komende weken van start zal gaan, nadat dat van vorig jaar werd aangemerkt als een seizoen van "uitstekende kwaliteit". Daarnaast zou er sprake kunnen zijn van een daling in de oogst, nadat deze het vorige seizoen met 4,4% steeg.

Niet alleen de druiven in Vinalopó zijn door de regen getroffen. Volgens telerscoöperatie La Unió hebben de stormen bijna 4.000 hectare aan wijnstokken in de regio's Vall d'Albaida, La Costera en  Ribera Alta beschadigd.

Volgens de eerste evaluaties van zowel AVA als La Unió zouden de verliezen op het platteland als gevolg van de stortregens tot wel €200 mln kunnen bedragen.

Bron: lasprovincias.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven