P&O Ferries lanceert nieuwe ferrydienst nu Brexit nadert

P&O Ferries heeft een nieuwe dagelijkse vracht ferry service geïntroduceerd tussen de havens van Tilbury en Calais om aanbieders van wegtransport en verladers die onbegeleide opleggers gebruiken een route te bieden die op slechts 40 km van Londen ophoudt.  

Handyshippingguide.com citeert Janette Bell, directeur van P&O Ferries: “We zijn blij dat we onze klanten straks nog meer opties kunnen bieden met deze betrouwbare, efficiënte en korte route voor producten die bestemd zijn voor markten in Londen en het zuidoosten van Engeland. De route levert een dagelijkse besparing van 120 km op ten opzichte van de traditionele overtocht van Calais naar Dover. Dit betekent dat onze klanten kunnen besparen op brandstof en Londen sneller kunnen bereiken. Door het snelle ontladen van de ferry kan de vracht om 5.30 al op de snelweg M25 zijn, zodat bederfelijke ladingen nog voor de ochtendspits hun bestemmingen bereiken."

P&O Ferries heeft de Caroline Russ gecharterd voor deze nieuwe route, met twee afvaarten op doordeweekse dagen en één op zaterdag en zondag. De acht uur durende ferry service heeft een capaciteit van 100 vrachteenheden. De verwachting is dat er gedurende de eerste 12 maanden in totaal 50.000 eenheden zullen worden vervoerd. Met name versproducten voor supermarkten, zoals AGF, zullen via deze route worden verladen. 

De aanlegplaats in de haven van Tilbury, die in april van volgend jaar gereed zal zijn, zal P&O Ferries in staat stellen om het volume van haar huidige service Zeebrugge-Tilbury te verdrievoudigen naar 600.000 vrachtladingen per jaar.  

Naar verwachting zal er in 2020 ook een verdere spoorverbinding naar Daventry in gebruik genomen worden. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven