Bouwe Piek:

"Goede kwaliteit en kilo's maar spruitenprijzen blijven dubbeltje achter op vorig jaar"

Tholen - Het spruitenseizoen verloopt volgens Bouwe Piek in Geervliet naar tevredenheid. "De kwaliteit is goed, de kilo's zijn aardig. Alleen liggen de prijzen vanaf het begin van het seizoen een dubbeltje lager dan vorig jaar. Wel blijven de prijzen vooralsnog aardig stabiel. Die liggen nu op een niveau van pak'm beet 65 cent."

De teler ziet het vervolg van het seizoen met vertrouwen tegemoet. "We kijken nu toch met een schuin oogje naar Spanje. Daar zullen na de overstromingen toch aanmerkelijk minder groenten vandaan gaan komen. Je hoopt dat dit een positief effect heeft op de spruitenmarkt. Wat ons betreft, hoeft het de komende weken niet te gaan regenen, dan blijven de opbrengsten gemiddeld tot iets daaronder."

Van de spruitenhype die begon in de Verenigde Staten, profiteren de telers nog altijd. "Van een wintergroente is in feite geen sprake meer. Onze klanten willen jaarrond spruiten hebben", vertelt Bouwe, wiens spruiten door Van Oers United hoofdzakelijk in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië worden verkocht." 

piek.holland@hetnet.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven