Spoorwegverbinding tussen haven Rotterdam en Duitse achterland

CMA CGM en TFG introduceren Rhine Valley Rail-verbinding

De CMA CGM Group, een van de wereldleiders op het gebied van scheepvaart en logistiek, kondigt de introductie aan van Rhine Valley Rail, een nieuwe spoorverbinding tussen de haven van Rotterdam en het Duitse achterland.

De Rhine Valley Rail-verbinding zal worden geëxploiteerd in samenwerking met het spoorwegbedrijf TFG, marktleider op het gebied van containervervoer van zeehaven naar achterland voor Duitse havens. Op 18 oktober zal de verbinding officieel in gebruik worden genomen wanneer de eerste trein vanuit Dortmund vertrekt. In totaal zal er zes maal per week een trein tussen de haven van Rotterdam en de in het Duitse binnenland gelegen knooppunten Dortmund, Duisburg en Ludwigshafen rijden.Nieuw alternatief voor weg- en watertransport
In Rotterdam zullen de treinen in drie verschillende terminals stoppen (Euromax, RWG en ECT). De dienstregeling is daarnaast afgestemd op de aankomsten en afvaarten van de schepen van de CMA CGM Group, zodat er een regelmatige aansluiting plaats kan vinden op de zeevaartdiensten van de groep.

De Rhine Valley Rail-verbinding sluit aan bij het streven van CMA CGM om haar klanten milieuvriendelijke diensten en intermodale end-to-end oplossingen te bieden. De verbinding is een nieuw alternatief voor weg- en watertransport dat niet is afhankelijk van de drukte op de weg of op de binnenwateren of van de waterstanden op de Rijn. 

Peter Wolf, directeur van CMA CGM Duitsland: “Met deze nieuwe verbinding geeft CMA CGM blijk van haar ambitie om haar klanten flexibele intermodale oplossingen te bieden, waaronder vervoer over land. Met TFG aan onze zijde beschikken we over de deskundigheid op het gebied van spoorverbindingen om deze betrouwbare verbinding tussen Europa's grootste haven en het Duitse achterland tot stand te kunnen brengen.”

Dienstregeling Rhine Valley Rail in het kort:
- Verbinding tussen de haven van Rotterdam en Dortmund (CTD), Duisburg (D3T) en Ludwigshafen (KTL)
- Vertrekt zes maal per week:
- Lancering: 18 oktober in Dortmund
- Volledig afgestemd op de vaarschema's van CMA CGM in Rotterdam.

Bron: Port of RotterdamPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven