DC van 30.000 m2 wordt medio 2020 opgeleverd

Eerste paal nieuw distributiecentrum Bakker Barendrecht door medewerkers geslagen

Dinsdag 17 september sloeg groenten- en fruitbedrijf Bakker Barendrecht de eerste paal van haar nieuwe distributiecentrum op Dutch Fresh Port in Ridderkerk. Het distributiecentrum van ruim 30.000 m²  wordt medio 2020 opgeleverd. De uitbreiding van de bestaande capaciteit past bij de huidige en toekomstige groei van één van de grootste groenten- en fruitbedrijven van Nederland. De nieuwe locatie zal met name gebruikt worden voor vernieuwing in distributie en verpakken.


Medewerkers Bakker Barendrecht slaan eerste paal voor nieuw distributiecentrum op Dutch Fresh Port in Ridderkerk. Foto: Menno Ridderhof

Maarten van Hamburg, general manager van Bakker Barendrecht: "Met de nieuwe locatie kunnen we onze strategische partners Albert Heijn en Koninklijke Vezet nu en in de toekomst blijven voorzien van de beste kwaliteit groenten en fruit. Het stelt ons in staat om onze warehousing en verpakkingsprocessen verder te verbeteren met de nieuwste logistieke technieken. En we bieden onze medewerkers een gezond en plezierig werkklimaat."

Bakker Barendrecht, onderdeel van Greenyard, werkt al bijna 60 jaar samen met Albert Heijn in een strategisch partnerschap. Samen met een hecht en duurzaam vast telersnetwerk. Constantijn Ninck Blok, directeur Vers Albert Heijn: "Dagelijks vullen we zo'n vijf miljoen borden. Wij willen de supermarkt zijn die klanten helpt bij een gezondere levensstijl met onder andere een breed assortiment aan verse groente en fruit en makkelijke verspakketten. We geloven dat lekker vers eten bijdraagt aan een beter leven voor iedereen. We openen drie Echt Vers-winkels per week. Deze ontwikkeling bij Bakker Barendrecht helpt ons om voorop te blijven lopen in die missie."

Duurzaam bouwen
Het distributiecentrum wordt BREEAM EXCELLENT opgeleverd. Dat betekent dat er maatregelen zijn genomen om energie- en waterverbruik sterk te reduceren, uitstoot van CO2 te verminderen en er wordt gewerkt met bouwmaterialen die bijdragen aan een toename van hergebruik van sloopmateriaal. Het hele gebouw, ruim 30.000 m² groot, wordt bovendien voorzien van zonnepanelen.

De locatie wordt ontwikkeld door Somerset Capital Partners en gebouwd door bouwbedrijf Vrolijk. Frank Kersten, partner bij Somerset Capital Partners onderstreept het hoogtechnologische en duurzame karakter van het nieuwe distributiecentrum: ‘Wij zijn verheugd het hypermoderne distributiecentrum te realiseren en daarmee de huidige en toekomstige groei van Bakker Barendrecht en haar klanten te accommoderen.’

Nieuw Reijerwaard, onderdeel van Dutch Fresh Port
Het distributiecentrum wordt gebouwd op Nieuw Reijerwaard. Nieuw Reijerwaard is onderdeel van Dutch Fresh Port, het grootste gespecialiseerde agro- en foodcluster in Nederland. Drie bedrijventerreinen in Barendrecht en Ridderkerk hebben daar hun krachten gebundeld. Tanja de Jonge, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard: ‘We zijn zeer blij met de keuze van Bakker Barendrecht voor Dutch Fresh Port. We bieden groeiruimte aan ondernemers die vernieuwing, slimme samenwerking en duurzaam ondernemen vanzelfsprekend vinden. We hebben de ambitie om het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland te ontwikkelen. De ambities van Bakker Barendrecht dragen hier heel goed aan bij.’


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.