Goede vooruitzichten voor Roemeense kersenteelt

In het zuidoosten van Roemenië bevindt zich 85 hectare tellend areaal, waar op grote schaal kersen worden geteeld. Vanaf mei worden er de eerste vroege rassen geplukt en het seizoen loopt tot 20 juli, wanneer de late rassen worden geplukt. 

De boomgaarden zijn volledig overkapt met anti-hagelnetten en 35% is overkapt met anti-regennetten (die worden gebruikt voor de meest kwetsbare, premium rassen). 

Het ras Ferrovia, dat weliswaar niet inheems is, doet het zeer goed in deze regio. 

"De meest geteelde rassen zijn Ferrovia, Kordia en Regina, evenals rassen uit de Sweet-serie: Lorenz, Gabriel en Arianna. Alle kersen worden onder twee merken vermarkt: Eva (de zondige kers) en Julie (uw natuurlijke smaak). Ook hebben we een kunstmatig meer met een oppervlakte van drie hectare waarin regenwater opgevangen wordt dat we voor de irrigatie gebruiken," zegt Roberto Treviciol, manager van Paradisul Inflorit. 

"We beschikken ook over een verwerkingsfaciliteit van 2.000 m2, waar de kersen na de pluk worden verwerkt. De temperatuur wordt snel naar beneden gebracht door middel van een Hydrocooler (waterkoeling) en dit is cruciaal voor de houdbaarheid van de kersen. We maken gebruik van de Cherry Vision-sorteermachine van Unitec om zowel de interne als externe kwaliteit van het fruit te meten."

"De kersen worden in kratten van 2 of 5 kilo geplaatst en bewaard in een gecontroleerde omgeving. De omgeving voor de laadperrons in ook gekoeld, evenals de vrachtwagens om een optimale houdbaarheid van het product te kunnen garanderen,"

"Het bedrijf is de afgelopen twee jaar enorm gegroeid en levert aan retailketens, markten en de verwerkende sector in Roemenië. Ook in het noorden van Italië doet het bedrijf goede zaken, waar Gabrieli verantwoordelijk is voor de distributie. De reacties van Duitse en Zwitserse markten zijn eveneens positief." 

"Het is onze doelstelling om ons te onderscheiden met onze producten en consumenten te betoveren met onze grote, intens gekleurde en knapperige kersen. In de toekomst zouden we onze aanvoer willen verhogen, die momenteel rond de 500 ton bedraagt. Daarnaast zijn we van plan om Europese en Internationale markten te veroveren ondanks de felle concurrentie van Spanje, Turkije en Griekenland."

Contacs
Paradisul Inflorit S.r.l
Cell: (+40) 730 000 010 Roberto Trevisiol (eigenaar)
(+39) 334 7586021 Antonio Schito (salesmanager)
Email: office@paradisul.ro 
Website: www.paradisul.ro


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven